Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Depremde kuvözdeki bebeklere koştular

Adana'da meydana gelen yıkıcı depremde özel bir hastanede görev yapan hemşireler kendi canlarını hiçe sayarak kuvözde yaşam mücadelesi veren bebeklere koşup, sarılmaları güvenlik kamerasına yansıdı.

ABONE OL
ADANA, (ADANA), (DHA)-

Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu 10 İlden biri olan ve 418 kişinin yaşamını yitirdiği Adana'da deprem anı bir hastanenin güvenlik kamerasınca anbean kaydedildi. Sarsıntı başladığı anda görevli hemşireler, kendi canlarını kurtarmak yerine kuvözdeki bebeklere koştu. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde hemşireler, kuvözlere sarılarak devrilmesini engelledi.


‘CANIMIZ PAHASINA BAŞLARINDA BEKLEDİK’

Adana’da, depreme görev yaptığı özel hastanenin yenidoğan yoğun bakım ünitesinde yakalanan ve kendi canlarını hiçe sayarak kuvözde yaşam mücadelesi veren bebeklere koşan hemşirelerden Selvihan Arık, o anları DHA’ya anlattı.

Çok korktuklarını, canları pahasına bebeklerin başında beklediklerini belirten Arık, “İlk kez başımıza böyle bir şey geldi. Bebeklerin bulunduğu kuvözler sallanıyordu. Hepimiz bebeklere koştuk. Çünkü onlar bize emanetti. Bizler de birer anneyiz. Onların emniyetini sağladık. O an çok korktuk. Kaçabilirdik ancak onların başında bekledik” dedi. 



Diğer Haberler

  1. Kaçak kazı yapan 2 kişinin cansız bedeni kazdıkları kuyuda bulundu
  2. Park halindeki otomobilden yılan sarkıttığı ihbarı endişe yarattı
  3. Kayseri’de otomobil ile elektrikli bisiklet çarpıştı: 5 yaralı
  4. Kadıköy’de balık restoranına silahlı saldırı
  5. Ankara'da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi
  6. Cami inşaatında 2 işçi iskeleden düştü: 1 ölü, 1 yaralı
  7. Aydınlatma direğine bağlayıp, üzerine un ve sıvı yağ döktüler
  8. Çanakkale’de jandarmadan orman yangınlarına karşı önleyici denetim
  9. Eski İzmir Baro Başkanı Yücel hayatını kaybetti
  10. Marmaris'te ormana yıldırım düştü, yangın çıktı

© Copyright 2026

DHA