Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

'Devre mülkünüzü alacağız' diyerek 2 kız kardeşi dolandırdılar

Bursa'da yaşayan R.Ç. (67) ile A.Ç. (59) isimli kız kardeşler, kendilerini emlakçı olarak tanıtan ve Yalova’daki devre mülklerini satın almak istediklerini söyleyen 1'i kadın 4 kişi tarafından dolandırıldı. İki kardeşe 'satış işlemlerinizi için dosya masrafınız' olacak diyerek  bankadan kredi çektirip, 134 bin lira dolandıran 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ABONE OL
Nevruz İLİMDAROĞLU/BURSA, (DHA)-

Olay, 28 Eylül’de Mudanya ilçesinde meydana geldi. Yalova’daki devre mülk termal otellerde hak sahibi olan müşterilerin bilgilerini alan ve daha önce devre mülk satışı yapan gayrimenkul firmalarında çalışıp istifa eden M.A. (23), U.A. (23), H.Ş. (20) ile Ö.O. (21) isimli şüpheliler, listeden isimlerine ulaştıkları R.Ç. ve A.Ç. isimli kardeşleri telefonla aradı.  Şüpheliler, kardeşlerin Yalova’daki devre mülklerini almak istediklerini belirterek, kendileriyle Mudanya’da buluştu. Satış için ikna ettikleri kardeşlere, işlemi masrafı adı altında bankadan 134 bin lira kredi çektirerek alan şüpheliler, bir daha ortada gözükmedi. Noter işlemleri için telefonla aradıkları şüphelilere ulaşamayan kardeşler, dolandırıldıklarını anlayınca polise başvurdu.

Şikayet üzerine soruşturma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüphelilere kiraladıkları araç üzerinden ulaştı. Osmangazi ilçesi Çekirge Mahallesinde kaldıkları otelde yakalanan M.A. U.A. H.Ş. ile Ö.O. emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diğer Haberler

  1. İstanbul'da otobüs firmalarına 'bilet fiyatı' denetimi
  2. Çocuk istismarı görüntülerini satın aldığı belirlenen 6 şüpheliye gözaltı
  3. Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Çay: Hafızayı koruyan ve hakikati yazan gazeteciler yetiştirmeyi hedefliyoruz
  4. Oltu’da piyano resitali büyük ilgi gördü
  5. Özkan Yalım, Tekirdağ'daki cezaevine nakledildi
  6. TBMM Okul Saldırılarını Araştırma Komisyonu, Kahramanmaraş’ta
  7. Zeytinburnu'nda bıçaklanarak öldürülen taksici cinayetinde iddianame hazırlandı; müebbet hapis istemi
  8. Ankara'da otobüs firmalarına 'bilet fiyatı' denetimi
  9. Mersin'de akaryakıt tankında çıkan yangında ölen işçi toprağa verildi
  10. MSB'den 'deniz yetki alanları kanunu' açıklaması

© Copyright 2026

DHA