Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Din adamları, Mersin'deki Hoşgörü Mezarlığı'nda halkla bayramlaştı

Mersin'de Kurban Bayramı’nın 3'üncü gününde 'Hoşgörü Mezarlığı 'olarak da adlandırılan Şehir Mezarlığı'nda düzenlenen ‘Dinler Buluşması’ etkinliğinde, Müslüman, Hristiyan din adamları vatandaşlarla bayramlaştı.

ABONE OL
Soner AYDIN/ MERSİN, (DHA)-

Mersin'de 1930'lu yılların sonunda kurulan Şehir Mezarlığı, Müslüman, Hristiyan ve Yahudi inancına mensup vatandaşların yan yana defnedilmesi nedeniyle birliktelik kültürünün önemli sembolü haline geldi. Dönemin Belediye Başkanı Mithat Toroğlu tarafından dünyada ırk ve inanç ayrımcılığının zirve yaptığı zamanlarda 1938 yılında açılan Şehir Mezarlığı, kentin birlikte yaşama kültürünün sembolü haline geldi.

Her yıl bayramlarda ziyaretçi akınına uğrayan mezarlık, Müslüman, Hristiyan ve Yahudi vatandaşların kabrine ev sahipliği yapıyor. Hoşgörü Mezarlığı'nda her yıl Kurban Bayramı'nda din adamlarının katılımıyla dinlerin buluşması töreni yapılıyor. Bu yıl 27’ncisi düzenlenen tören, bayramın 3'üncü günü gerçekleştirildi.

Törende Müftülük İl Vaizi Bayram Genç, Mersin Rum Ortodoks Kilisesi Pederi Coşkun Teymur, Mersin Katolik Kilisesi Pederi Jawahar Jerry Cutinho, Mersin Cemevi İnanç Kurulu Başkanı Erdoğan Sevin yan yana geldi. Programda, Mevlana Kültür Sanat ve Sanat Derneği Onursal Başkanı Ahmet Coşar ney dinletisi sundu.

İlahi ve duaların okunduğu etkinlikte, Mersin Katolik Kilisesi Korosu ve Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu da sahne aldı. Yan yan dua eden din adamları, birlik, beraberlik, barış ve kardeşlik mesajları verdi.

Törenin ardından din adamları halkla bayramlaştı.

Diğer Haberler

  1. İkinci el minibüsler piyasaya Terme’de sunuluyor; aylık 650 araç yenilenip Türkiye’ye satılıyor
  2. Boğazına şeker kaçan sürücüyü kurtaran polis: Görevimiz sadece trafiği yönetmek değil, can güvenliğini de sağlamak
  3. Burdur'da yasa dışı avcılık faaliyetine idari ceza
  4. Avcılar D-100’de bariyerlere çarpıp kaza yaptı; aracını bırakıp kaçtı
  5. Elazığ'da 4.3 büyüklüğünde deprem
  6. Yüksekova’da heyelan sonrası kapanan yol yeniden ulaşıma açıldı
  7. 11 uçak 26 gündür İstanbul Havalimanı’nda bekliyor
  8. Atlas Çağlayan’ın ölümüne ilişkin soruşturmada iddianame hazırlandı
  9. 14 yaşındaki kız çocuğuna 'istismar' iddiasına ilişkin açıklama
  10. İran'dan dönen Vanlı öğrenci: Eğitimimize güvenli bir şekilde devam etmek istiyoruz

© Copyright 2026

DHA