Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Aşırı uçlara giden arkadaşlarınızı uyarın

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “İnancı olmayanın geleceği yoktur. İnancımızı sahih bilgiler üzerine bina etmemiz gerekir. Sahih, doğru bilgiler. Peygamber Efendimiz, orta yolu bize tavsiye ediyor. Ne aşırı, ne aşırılıklar, ne de hurafeler, orta yol. Orta yolu takip etmemiz lazım. Aşırı uçlara giden arkadaşlarımızı uyarın. Aşırı uçlar, her zaman zararlıdır” dedi.

ABONE OL
Hasan DÖNMEZ/KONYA, (DHA)-

Selçuk Üniversitesi’nin 'İslam’ın Rehberliğinde Bilgiden Bilince' konferansına katılmak üzere Konya’ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, üniversite öğrencileri ve akademisyenlerle buluştu. Erbaş, buradaki konuşmasında, "İnancı olmayanın geleceği yoktur. İnancımızı sahih bilgiler üzerine bina etmemiz gerekir. Sahih, doğru bilgiler. Peygamber Efendimiz, orta yolu bize tavsiye ediyor. Ne aşırı, ne aşırılıklar, ne de hurafeler, orta yol. Orta yolu takip etmemiz lazım. Aşırı uçlara giden arkadaşlarımızı uyarın. Aşırı uçlar, her zaman zararlıdır. Orta yol, itidal, hadis kitaplarında 'itidal babı' var. Boş yere konulmamış hadis kitaplarına. Bunun için doğru kaynaklardan ve devamlı bir şekilde okumalıyız, geliştirmeliyiz. Ahlak gencin süsüdür, güzel ahlak. Peygamber Efendimiz 'En güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim' buyuruyor. Rabb'imiz de O'na 'Sen şüphesiz mutlaka yüce bir ahlak üzeresin' diyor Peygamberimize, öyle tanıtıyor. En küçük davranışlarınızda bile edep, nezaket, zarafet olsun. Peygamber Efendimizin 'Kendisi için istediğini kardeşi için istemeyen hakiki mümin değildir' hadisişerifini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayalım. Kendisi için hoşlanmadığını kardeşi için düşünmemesi lazım" ifadelerini kullandı.

'LÜKS SOFRALAR KURMAYALIM'

Selçuk Üniversitesi Camisi’nde cuma namazını da kıldıran Erbaş, cuma hutbesinde ramazan ayında lüks sofralardan kaçınma uyarısında bulundu. Erbaş hutbesinde şunları söyledi:

"Lüks ve israfın sergilendiği, ihtiyaç sahiplerinin unutulduğu iftar sofraları kurmayalım. Mazluma, yoksula, kimsesize, yetim ve öksüze kol kanat gerelim, iftar sofralarımızı muhtaçlarla paylaşalım. Orucu bahane ederek evde, iş yerinde ve trafikte gönül kırmayalım, huzursuzluk çıkartmayalım. Fırsatçılık yaparak fahiş fiyatlarla insanları mağdur etmeyelim. Müslümanlara zulmedenlere destek verenlerin ürünleriyle sofralarımızı donatmayalım."

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ İLK TERAVİH NAMAZINI KONYA’DA KILDIRDI

Konya'ya çeşitli etkinlikler için gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Selçuk Üniversitesi’nin 'İslam’ın Rehberliği koferansının ardından yatsı ve ilk teravih namazını Sultan Selim Camisi’nde kıldırdı. Namazın ardından cemaate seslenen Erbaş, “Bize düşen görev ramazan ayında Kur'an'ı bol bol okumak, anlamaya çalışmak ve hayatımızı Kur'an'a göre tanzim etmek. Madem ki o bizim hayat rehberimiz, o zaman kendimizi ve hayatımızı mübarek ramazan ayında yeniden gözden geçirelim. Kendimizi muhasebeye tabi tutalım. Hesaba çekilmeden önce nefislerinizi hesaba çekiniz. Netice itibarıyla gideceğimiz yer ahiret. Dünya, ahiretin tarlasıdır. Dünyadaki ekeceğiz ki ahirette biçelim." diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Kayseri’de ‘dur’ ihtarına uymayıp, polise çarpan otomobilin sürücüsü ve 3 arkadaşı yakalandı
  2. Lastiği patlayan itfaiye aracı, iki köprü arasına sıkıştı; 3 yaralı
  3. Bağcılar'da emlakçı, 10 bin liralık komisyon için husumetlisinin oğlunu silahla vurdu
  4. ESK Genel Müdürü Taylan: Hakkımda ortaya atılan iddia açıkça bir manipülasyondur
  5. Eskişehir’de bir polis memuru görevden uzaklaştırıldı
  6. Gizli bölümlere saklanmış uyuşturucuları, narkotik köpeği buldu
  7. Jandarmadan kaçak tütün operasyonu
  8. Başakşehir'de zincirleme trafik kazası: 2 ölü, 6 yaralı
  9. Sakarya merkezli 8 ilde dolandırıcılık operasyonunda 14 tutuklama
  10. Şırnak’ta kavga ettiği kuzenini silahla yaraladı

© Copyright 2025

DHA