Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş : Zekat konusunda denetime ihtiyaç var

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Zekat Kongresi" açılış konuşmasında, "Geçmişte birtakım ihanet yapılanmaları Müslümanların samimi duygularını suistimal ederek topladıkları bağışları maalesef kendi karanlık emelleri için kullanmaktan çekinmemişlerdir. Kurban konusunda denetim vazifesi var. Zekat, kurbandan daha önemli biliyorsunuz. Dolayısıyla bu denetime ihtiyaç var" dedi.

ABONE OL
Melihcan ÇALIŞKAN - Burak KESKİNCİ / İSTANBUL, (DHA) -

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ümraniye'de bulunan İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nde "Zekat Kongresi" açılış programına katıldı. Ali Erbaş, 29 Mayıs Üniversitesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile gerçekleştirilen programda açılış konuşması gerçekleştirdi.

"BİRTAKIM İHANET YAPILANMALARI MÜSLÜMANLARIN DUYGULARINI SUİSTİMAL EDEREK KARANLIK EMELLERİ İÇİN KULLANMAKTAN ÇEKİNMEDİ"

Zekat Hizmetleri Daire Başkanlığı'nın önemine vurgu yapan Erbaş, "Zekat uygulamaları büyük bir titizlikle, şeffaf bir şekilde Müslümanlar için kulluk sorumluluğunun bir parçası olarak görülmelidir. Toplumsal bilinç ve farkındalık oluşturulması önem arz etmektedir. Zira yakın geçmişte bu konunun nasıl istismar edildiğine hep birlikte şahit olduk. Birtakım ihanet yapılanmaları Müslümanların samimi duygularını suistimal ederek topladıkları zekat, fitre, kurban ve benzeri bağışları maalesef kendi karanlık emelleri için kullanmaktan çekinmemişlerdir. Bu tür girişimlerin önüne geçilmesi için zekat ve benzeri mali ibadetlerin ifası noktasında kapsamlı bir icra ve denetim mekanizmasına duyulan ihtiyaç göz ardı edilmemelidir. Bizim Zekat Hizmetleri Daire Başkanlığı'nı kurmuş olmamızın ve vakıfta zekat hizmetleri müdürlüğünü kurmuş olmamızın esasında arka planında bu yatmaktadır" dedi.

Zekatın en önemli ibadetlerden olduğuna dikkat çeken Erbaş, "Zekatın namazdan ne farkı var? Namaz konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı bu kadar yetkili de niçin zekat konusunda olmasın? Kurban konusunda da esasen Diyanet İşleri Başkanlığı'na önemli bir yetki verildi ve denetim vazifesi var. Kurban konusunda denetim vazifesi var. Zekat, kurbandan daha mı yani mühim olmayan bir ibadet? Zekat, kurbandan daha önemli biliyorsunuz. Dolayısıyla bu denetime ihtiyaç var. Bu noktada topluma din konusunda rehberlik etme görevi bulunan başkanlığımıza büyük bir sorumluluk düştüğünün bilincindeyiz" şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

  1. Eski başpehlivan Şaban Yılmaz ikinci kez gözaltına alındı
  2. Osmaniye’de iki otomobil çarpıştı: 2’si çocuk 4 yaralı
  3. Bursa'da polisten kaçan alkollü motosiklet sürücüsüne 450 bin TL ceza
  4. Aile Bakanlığı'ndan ‘Küçük trans çocuklara örnek olacağız’ paylaşımlarına ilişkin suç duyurusu
  5. Bartın'da denize girmek 1 gün yasaklandı
  6. Şişli'de öldürülen Nilda Müge'nin anne ve babası konuştu
  7. Adana'da nehirde kaybolan 2 çocuk için arama çalışması başlatıldı
  8. Çanakkale'de 3 gün süreyle biçerdöver ve balya makinesi kullanımı yasaklandı
  9. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nden Sincan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki ihale sürecine ilişkin açıklama
  10. 'Rojin Kabaiş soruşturmasında rektör ve yeğeninden alınan DNA örnekleri dosyaya girdi'

© Copyright 2026

DHA