Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Diyarbakır'da evlat nöbetindeki aile sayısı 385 oldu

Diyarbakır'da eski HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan aile sayısı, 6 ay önce Bağlar ilçesinde kandırılıp dağa kaçırılan oğlu Muhammed için gelen Fatma Laçin'in katılımıyla 385'e yükseldi.

ABONE OL
Gıyasettin TETİK-Selim KAYA/DİYARBAKIR, (DHA)-

Terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan aileler, 3 Eylül 2019'da HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi başlattı. 2 bin 216 gündür sürdürülen eylemde, bugüne kadar 63 aile çocuklarına kavuştu. Evlat nöbetindeki aile sayısı, 19 yaşında Bağlar ilçesinde kandırılıp dağa kaçırılan oğlu Muhammed için gelen Fatma Laçin’in katılımıyla 385'e yükseldi.

'SENİ BEKLİYORUM'

Evin tek oğlu olduğunu belirten Fatma Laçin, "Muhammed, neredeysen eve gel. 6 aydır bakmadığımız yer kalamadı. Ev sensiz olmuyor. Kurban olayım oğlum, eve gel. Sen evin tek oğlusun. Bizi nasıl bıraktın da gittin? Gece gündüz senin yolunu gözlüyorum. Balkondan ve pencereden çıkmıyorum. Seni bekliyorum. Baban hasta ve dayanmıyor. Babası ona para verdi, kendine elbise alsın diye. Akşam babası onu aradı ve ona 'Gel, eve beraber gidelim' dedi. Babası eve geldi. Oğlum da o gece bir arkadaşında kalacağını söyledi. O günden beri arıyoruz ama bulamıyoruz. Oğlum kimin elindeyse bıraksın. Tek bir oğlumdur, başka oğlum yok. Yuvam yıkıldı" dedi.




Diğer Haberler

  1. AKOM'dan İstanbul için sağanak uyarısı
  2. 15 aydır kayıptı; kıyafetleri, kimliği ve kemik parçaları bulundu
  3. Diyalizde ölümde kamu davası başladı
  4. Yakınlarının haber alamadığı çift evlerinde ölü bulundu
  5. Eşi tarafından zorla bindirildiği iddia edilen kamyonetten atlayan kadın şikayetçi olmadı
  6. Zeytinburnu'nda yıkım sırasında yan dairenin duvarı çöktü: Kardeşim geç uyansaydı, üstüne gelebilirdi
  7. İçişleri Bakanlığı: 6 bin 134 kişinin vatandaşlık kazanma kararı iptal edildi
  8. Çay bahçesindeki saldırının şüphelisi için Spil Dağı çevresinde dron destekli operasyon
  9. Boşanma aşamasındaki eşi tarafından öldürüldü
  10. Eşiyle onun anne ve babasını öldüren şüpheli: Yine olsa yine yaparım

© Copyright 2026

DHA