Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Diyarbakır'da kaçak elektrik kontrolü yapan enerji şirketi ekibine taşlı saldırı

Diyarbakır'da kaçak elektrik kontrolü yapan enerji şirketi ekiplerine taşla saldıran gruptakiler, bir çalışanı darbetti, 4  hizmet aracına zarar verdi.

ABONE OL
Selim KAYA/DİYARBAKIR, (DHA)

Kaçak elektrik kontrolünün ve 4 abonenin yasal çağrılara rağmen ödenmeyerek 4 milyon liraya ulaşan borcu nedeniyle haciz işlemlerinin yapılması için Ergani ilçesi kırsal Karabıçak Mahallesi’ne dün giden enerji şirketi çalışanları, bölgeye girişlerine izin vermeyen bir grup tarafından durduruldu. Ekiplerle tartışan grup, enerji şirketi personelini darbederek hizmet araçlarına taşlarla saldırdı. Olayda 4 hizmet aracı zarar görürken, grubun saldırı anı da cep telefonu kameralarına yansıdı. Jandarmanın müdahale ettiği olayda bazı kişiler, ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü.

Enerji şirketi tarafından yapılan açıklamada, kaçak elektrikle mücadelenin süreceği belirtilerek, “Gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge çalışmaları ve kaçakla mücadelede teknoloji kullanımı ile yüzde 76’dan yüzde 43’e düşürdük.

Enerji Bakanlığımız ve Enerji Piyasaları Düzenleme Kurulumuzun regülasyonlarına tabi bir şirket olarak milli ekonomimize doğrudan zarar veren ve haksız rekabete yol açan elektrik hırsızlığı ile mücadelemize devam edeceğiz” denildi.

Diğer Haberler

  1. Şırnak’ta kavga ettiği kuzenini silahla yaraladı
  2. 83 bin 350 adet sentetik ecza hapla yakalanan 2şüpheli, tutuklandı
  3. İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 90'a ulaştı
  4. Torbalı'daki patlamada gerekçeli karar: Sanıkların 3'ü de asli kusurlu
  5. Otizmli öğrencisini merdiven ittiği ileri sürülen okul müdürünün tahliye talebine ret
  6. Adalar Adliyesi'nin 12 silahın kaybolmasına ilişkin soruşturmada katibin ifadesi ortaya çıktı
  7. Kuyumcu dükkanından hırsızlık girişimine 2 tutuklama
  8. Kamyonetle otomobil çarpıştı: 2 ölü, 1'i ağır 2 yaralı
  9. Otomobil fındık bahçesine uçtu; anne ve kızı yaralandı
  10. Ayı, arı kovanlarını parçaladı

© Copyright 2025

DHA