Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Diyarbakır'da oto yıkama 5, halı yıkama 3 gün yasak

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi'nce (DİSKİ) bugünden itibaren geçerli olmak üzere su kullanımına yönelik oto yıkamaya 5 gün, halı yıkamaya ise 3 gün yasak getirildi.

ABONE OL
Burak EMEK/ DİYARBAKIR,(DHA)-

DİSKİ Genel Müdürlüğü'nce mevsim normallerinin üzerinde seyreden ve 45 dereceyi aşan hava sıcaklığı nedeniyle su kullanımına yönelik bazı yasaklar getirildi. Yasaklar, 2560 sayılı İSKİ Kanunu'nun 2'nci maddesine dayandırıldı. İçme suyu kesintilerinin önüne geçmek için 1-31 Ağustos tarihleri arasında iş yeri önü, kaldırım yıkama ve çevre sulamaları hortum ile yapılamayacak. 8-12 Ağustos'ta (5 gün) 151 akaryakıt istasyonunun oto yıkama bölümünde, 36 halı yıkama fabrikasında, 8-10 Ağustos'ta (3 gün) 283 oto yıkama firmasında araç ve halı yıkaması yasaklandı. Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerin zabıta ekipleri de tespitler neticesinde kurallara uymayanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesi uyarınca 1295 TL idari para cezası uygulanacak.

​DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, suyun tasarruflu kullanılmasının önemine dikkat çekip, "Diyarbakır'ımızda su tüketiminin arttığı bugünlerde vatandaşlarımızın temel ihtiyacı olan suyumuz; Dicle Barajı'ndan temin edilerek musluklardan içilebilir kalitede olarak ulaştırılmaktadır. Vatandaşlarımızın insani tüketim amaçlı kullandığı sularda yaşanabilecek kesintilerin önüne geçmek amacıyla tedbirler alıyoruz" dedi.





Diğer Haberler

  1. Yüksekova'da biriken kar eriyince evlerin bahçeleri su ile doldu
  2. Kuşadası'na kruvaziyerle 4 bin 12 turist geldi
  3. Bursa'da kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü yakalandı
  4. Avcılar’da yıkımı yapılan binanın 4'üncü katından düşerek hayatını kaybetti
  5. Bursa’da 6 milyon makaron ele geçirildi
  6. Ordu'da sahile insansız araç olduğu değerlendirilen cihaz vurdu
  7. Suç örgütlerini öven ve silahlı paylaşım yapan 358 şüpheliye gözaltı
  8. Keresteli cinayetin sanığına müebbet hapis
  9. İTO Başkanı Şekib Avdagiç: Ya kendimizi dönüştüreceğiz ya da başkalarının bizi dönüştüreceği bir varlık haline geleceğiz
  10. 'Kalp krizi geçirdi' diye ihbar yaptı; boğarak öldürdüğünü itiraf etti

© Copyright 2026

DHA