Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Diyarbakır’da otomobil change şüphelilerine ‘Kasis’ operasyonu: 7 gözaltı

Diyarbakır'da hacizli, çalıntı ve ağır hasarlı otomobilleri satın aldıktan sonra change yaparak piyasaya süren şüphelilere yönelik olarak polisin düzenlediği ‘Kasis’ operasyonunda 7 şüpheli gözaltına alındı. Polisin yaptığı çalışmada şüphelilerin ikiz plaka kullandıkları ortaya çıktı.

ABONE OL
Burak Gıyasettin TETİK/DİYARBAKIR,(DHA)-

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık ve Gasp Büro Amirliği ekipleri yapılan bir ihbarı değerlendirdi. Ekipler, yaptıkları çalışmada ağır hasarlı otomobilleri satın alarak, çalıntı ve hacizli yakalamalı otomobillerin change (şasi ve motor numarasını değiştirilmesi) yapıldıktan sonra başka kişilere satıldığını tespit etti. Polis, alıcılar ve piyasaya süren kişilerle yaptıkları görüşmelerde 7 şüphelinin kimliğini belirledi. Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan izinler doğrultusunda polis, ismini ‘Kasis’ koydukları operasyon için 7 adrese özel harekat destekli eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan D.Y., E.A, G.O, M.Ç,H.D, M.S. ve T.K., sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Adreslerde yapılan aramalarda ruhsatsız tabanca ve çok sayıda ikiz plaka ele geçirildi. Öte yandan yapılan çalışmada şüphelilerin polis kontrolünde otomobilin orijinal plakasını taktıklarını ancak bej görünümlü otomobilin renginin gri olduğu ve bu şekilde hareket ettikleri tespit edildi.

Polisin yapmış olduğu tespit çalışmasında çalıntı otomobiller, mahkeme kararıyla el konularak kriminal incelemeye gönderildi. Gözaltına alınan D.Y., E.A, G.O, M.Ç,H.D, M.S.ve T.K.’nin emniyetteki işlemleri sürüyor.



Diğer Haberler

  1. Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğüne Muharrem Kurt atandı
  2. 20 ilde “SİBERGÖZ-39” operasyonu: 74 şüpheli yakalandı
  3. Eyüpsultan'da otomobiliyle inşaat alanına düşen sürücü öldü
  4. Tarım ve Orman Bakanlığı: Tarımsal destek ödemeleri bugün çiftçilerin hesabına yatırılacak
  5. Gençlerin sosyal medyadaki tartışması sokakta kavgaya dönüştü: 1 ağır yaralı
  6. Böcekli beldesinde böceğin ısırdığı Gökçe, öldü
  7. Pençe- Kaplan Operasyonu bölgesinde silah kazası sonucu 1 asker şehit oldu
  8. Kayseri'de 9 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü, bazada yakalandı
  9. 19 Mayıs'ta Ankara'da bazı yollar trafiğe kapatılacak
  10. Zeytinburnu'nda beton mikseriyle tramvay çarpıştı

© Copyright 2024

DHA