Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Diyarbakır'da Tavşantepe Mahallesi'nin imamı ihraç edildi

Diyarbakır'da Narin Güran (8) cinayetine ilişkin yürütülen soruşturmada kapsamında gözaltına alınan, serbest bırakıldıktan sonra telefonunda uygunsuz görüntüler olduğu iddia edilen Tavşantepe Mahallesi imamı R.K., Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ihraç edildi.

ABONE OL
Seyfettin EKEN/DİYARBAKIR, (DHA)-

Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos 2024'te Kur'an kursundan çıktıktan sonra en son evine giden patika yolda güvenlik kamerasında gözüken, 19 gün sonra da dere yatağında cesedi bulunan Narin Güran cinayetine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada gözaltına alınan ve 11 Eylül 2024'te serbest bırakılan imam R.K. hakkında iddialar ortaya atıldı.

R.K.'nin telefonunda uygunsuz görüntüler olduğu iddia edildi. Bu iddialar sonrası açığa alınan R.K. hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından idari soruşturma başlatılarak, konunun incelenmesi için 2 müfettiş görevlendirildi. Hazırlanan raporun ardından R.K., meslekten ihraç edildi. İhraç kararı, öğle saatlerinde İl Müftülüğü tarafından R.K.'ye tebliğ edildi.




Diğer Haberler

  1. DMM'den, Şanlıurfa merkezli depreme ilişkin dezenformasyon açıklaması
  2. Sermaye piyasası soruşturması: Serdar Turhan'ın ifadesi ortaya çıktı
  3. Zeki Müren, kabri başında anıldı
  4. Ankara'da otomobilde ölü bulunan 2 kişi, karbonmonoksit gazından zehirlenmiş
  5. Savcıdan, Gülhan'ın cinayet sanığı için ağırlaştırılmış müebbet talebi
  6. Cinayet davasında karar duruşması sonrası taraflar arasında kavga
  7. Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı’dan Demirören Haber Ajansı'na ziyaret
  8. AYM, Yeni Parti'nin ismine ilişkin talebi 29 Eylül'de görüşecek
  9. Altın Koza'da 'mikroplastik' teması
  10. Meteoroloji’den yeni hafta için yağış uyarısı

© Copyright 2026

DHA