Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Doğum yapan eşini hastane odasında bıçaklayan sanığa, 18,5 yıl hapis

Gaziantep'te, yeni doğum yapan eşi Güldane Yırtıcı'yı (28) hastane odasında dövüp, bıçakla yaralayan Ahmet Yırtıcı(35), 18,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ABONE OL
Kadir GÜNEŞ/GAZİANTEP, (DHA)

Gaziantep'te yaşayan Güldane Yırtıcı, üçüncü çocuğuna hamile olduğu sırada sık sık anlaşmazlık yaşadığı ve şiddet gördüğü eşinden ayrılarak baba evine yerleşti. Yırtıcı, 25 Ağustos 2019 tarihinde, Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nde bir erkek bebek dünyaya getirdi. Bu sırada hastaneye ziyarete gelen Ahmet Yırtıcı, eşi Güldane'yi dövüp bıçakla kolundan ve yüzünden yaraladı. Kadının çığlıklarını duyan polisler tarafından gözaltına alınan Ahmet Yırtıcı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Hakkında 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan Gaziantep 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Ahmet Yırtıcı, dün son kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılan Ahmet Yırtıcı, hastaneye eşini öldürmeye değil, yuvasını kurtarmaya gittiğini iddia etti. Eşini öldürmek istemesi halinde yanında silah bulunduracağını öne süren Yırtıcı, "Hastanede bana ağza alınmayacak sözler söyledi. Bunun üzerine tartıştık ve olay meydana geldi. Ama asla öldürme kastım yoktu" dedi.

Savunmanın ardından mahkeme heyeti, olay gününe ait kamera kayıtları, doktor raporları, tanık ve müşteki beyanları doğrultusunda, sanığı yeni doğum yapmış savunmasız bir durumda olan eşe kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 18,5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, sanığın samimi bir pişmanlık duymadığı için cezada herhangi bir indirim uygulamadı.

Diğer Haberler

  1. Kavgada komşusu 2 kadını yaraladı
  2. Edirne’de Balkan Şehitlerini Anma Günü’nde yerli ve milli savunma sistemleri sergilenecek
  3. Kapı koluna asılı bulunan Havin’in eşine ağırlaştırılmış müebbet istemi
  4. Yapımcı Erol Köse Sarıyer'de 16’ncı kattan düşerek hayatını kaybetti
  5. Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney hakkında 31 yıla kadar hapis talebi
  6. Bodrum'da 33 kaçak göçmen yakalandı, 9 organizatör tutuklandı
  7. Şarkıcı Safiye Soyman, kapısına gelen yaban domuzunu cevizle besledi
  8. 32 ilde FETÖ operasyonu: 41 tutuklama
  9. Fatih’te eşi tarafından öldürülen Semanur son yolculuğuna uğurlandı
  10. Fatih’te 2 binanın çökmesinin ardından hasar tespit çalışması başlatıldı

© Copyright 2026

DHA