Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Doktorların 'yaşamaz' dediği Ayaz konuşmaya başladı

Manisa'da  18 aylıkken yüksek ateşle hastaneye kaldırılan Ayaz Ağralı, akciğerlerine bulaşan virüs nedeniyle 6 ay boyunca yoğun bakımda kaldı. Konuşma ve yürüme yetisini kaybeden, solunum yetmezliği nedeniyle nefes borusuna tüp takılıp, yapay akciğer cihazlarına bağlanan Ayaz, geçirdiği 14 ameliyat sonrası yaşama tutundu, 8 yaşında 'Anne' ve 'baba' demeye başladı. Oğlunun bir ameliyat daha geçireceğini söyleyen Şengül Ağralı, "Doktorların 'Yaşamaz' dediği oğlumun tedavileri sonrası sağlıklı bir birey olacağını düşünüyorum" dedi.

ABONE OL
Ersan ERDOĞAN/MANİSA, (DHA)-

Yunusemre ilçesinin Akgedik Mahallesi'nde yaşayan ev kadını Şengül ve bir plastik fabrikasında işçi olan Ömer Ağralı çiftçinin ilk çocukları Ayaz, 30 haftalık dünyaya geldi. 18 aylıkken yüksek ateşle Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'ne götürülen Ayaz'ın akciğerlerinde virüs tespit edildi.

Daha sonra İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi'ne götürülen Ayaz, 6 ay boyunca yoğun bakımda kaldı. Doktorların 'yaşamaz' dediği Ayaz'ın, yoğun bakımı sürecinde akciğerleri söndü.

Solunum yetmezliği nedeniyle nefes borusuna tüp takılıp, yapay akciğer cihazlarına bağlanan Ayaz, beyni oksijensiz kaldığı için beyin felci geçirdi. Konuşma ve yürüme yetisini kaybeden Ayaz, 8 yaşında olmasına rağmen 14 ameliyat geçirdi. Halen nefes darlığı, kronik akciğer hastalığı, beyin felci, mide ve epilepsi hastalığı sorunu bulunan Ayaz'ın aldığı tedavi sonrası sağlığında yaşanan iyileşme aileye umut oldu. 'Anne ve baba' demeye başlayan Ayaz, ailesinin konuştuklarını da tekrar ediyor.

Oğlu Ayaz'ın sağlığının her geçen gün iyiye gitmesinin kendilerini umutlandırdığını söyleyen Şengül Ağralı, "Ayaz, 14 ameliyat geçirdi, akciğerlerinden bir ameliyat daha olacak. Sağ akciğerinin 4'te 1'i alınacak. Robotik cihazla büyük bir ameliyat olacağı için epey bir masrafı var. 40 bin lira civarındaki ameliyat masrafları için destek bekliyoruz. Ayaz, artık bizim söylediklerimizi tekrarlıyor. 'Anne ve baba' diyor, parka gitmek istediğini söylüyor. Mutlu oluyor. Doktorların 'Yaşayamaz' dediği oğlum şu an 8 yaşına geldi. Ayaz'ın tedavileri sonrası sağlıklı bir birey olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. İstanbul’da FETÖ operasyonu: 19 şüpheli gözaltına alındı
  2. Ticaret Bakanlığı: Aldatıcı reklamlar ve haksız ticari uygulamalar nedeniyle 249 milyon TL'yi aşan idari para cezası kararı alındı
  3. Eskişehir merkezli 33 ilde yasa dışı bahis suçulan yönelik çalışmalarda 119 şüpheliye operasyon
  4. Otomobil park halindeki kamyonete çarptı: 2 yaralı
  5. Boşaltılan binada balkon çöktü, sokak giriş-çıkışa kapatıldı
  6. Fatih’te göçmen kaçakçılığı ve resmi belgede sahtecilik operasyonu: 2 tutuklama
  7. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığına Bekir Bayrakdar atandı
  8. İstanbul'da Afet Koordinasyon Toplantısı düzenlendi
  9. Çatalca'da sağanakta dere taştı; kolu kırılan kadın kepçeyle karşıya geçirildi
  10. Yalova'da mobilya imalathanesi yandı

© Copyright 2026

DHA