Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

''Down sendromuna yaklaşım multidisipliner olmalı''

İstanbul Bilgi Üniversitesi, 'Down Sendromunda Ergoterapi ve Multidisipliner Yaklaşım Semineri'ne ev sahipliği yaptı. 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü'nde Dolapdere Kampüsü’nde düzenlenen etkinlikte, uzman isimlerin sunum ve konuşmalarının yanı sıra birçok tasarım, dans ve ebeveyn-çocuk atölyeleri gerçekleştirildi.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölümü ve öğrencilerinin iş birliğiyle düzenlenen seminerde birçok uzman ergoterapist, fizyoterapist, diyetisyen, özel eğitimci ve psikolog bir araya geldi. Down sendromunda kişilerin günlük yaşam aktivitelerinde bağımsızlıklarını ve yaşam kalitelerini artırmayı amaçlayan uzmanlar, farklı disiplinlerin bakış açılarını katılımcılarla paylaşarak down sendromu hakkında farkındalık yaratmaya çalıştı.

GELİŞİMİN DESTEKLENMESİ GEREKİYOR

Seminerde söz alan BİLGİ Ergoterapi Bölüm Başkan Vekili Doç. Dr. Deniz Demirci, down sendromlu çocuklar hakkında bilgi verdi. Down sendromlu çocukların gelişiminin normal çocuklara oranla daha yavaş gerçekleştiğine dikkat çeken Doç. Dr. Demirci, "Gelişimin farklı seyri nedeniyle sadece özel eğitim değil; fizyoterapiden ergoterapiye, psikologdan diyetistene kadar geniş ve multidisipliner ekipler tarafından uygulanan rehabilitasyon programlarıyla gelişimin desteklenmesi gerekiyor. Biz de bu seminerle kamuoyunda bu bilinci oluşturmak ve down sendromu hakkında farkındalık yaratmayı hedefliyoruz" dedi.

KİŞİYE ÖZEL YÖNTEMLERLE REHABİLİTE

Farklı disiplinlerden profesyonellerin birlikte çalışmasının önemine bir vurgu da BİLGİ Ergoterapi Bölümü Araştırma Görevlisi Başak Çağla Arslan’dan geldi. Ergoterapistlerin down sendromlu bireylerin günlük yaşam aktivitelerinde bağımsızlık kazanması ve yaşam kalitelerini artırması için çalıştığını belirten Arslan, “Ergoterapinin down sendromlu bireylerin günlük rutinlerinde ve okul hayatında yol gösterici bir rolü var. Kullandığımız tedavi yöntemleri çalışılan alan vekişiye göre farklılık gösteriyor. Her birey rehabilitasyon sürecine aktif katılıyor ve kişiye özel yöntemler geliştiriliyor. Örneğin fiziksel olarak sıkıntı yaşayan bireyler için fizyoterapistler tarafından temel motor gelişim becerileri ve ergoterapistler tarafından duyu bütünleme terapisi gibi yaklaşımlaruygulanıyor” diye konuştu.

Down sendromlu çocuklar İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde düzenlenen seminerin ardından gerçekleştirilen atölyelerde BİLGİ Ergoterapi Bölümü öğrencileriyle birlikte tişört tasarlama ve yüz boyama atölyelerinin yanı sırazumba ve farklı dans etkinliklerine katılarak unutulmaz bir gün geçirdi.

Diğer Haberler

  1. Beşiktaş'ta düzenlenecek olan 'Wing For Life Run 2024' etkinliği kapsamında bazı yollar kapatılacak
  2. Yenikapı'da düzenlenecek etkinlik nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak
  3. İletişim Başkanlığı, 'Emine Erdoğan için helikopter pisti yapıldı' iddialarını yalanladı
  4. Boşanma aşamasındaki eşini kendisini aldattığı iddiasıyla bıçaklayan koca, 4 gün sonra yakalandı
  5. Sinan Ateş cinayeti iddianamesinin detayları ortaya çıktı; adres bilgisini komiser vermiş
  6. Geleceğin şefleri MEB Gastrofest'te yarıştı
  7. Fırtınada sürüklenen tekne kayalara oturdu
  8. 1 Mayıs’ta çıkan olaylarla ilgili gözaltına alınan 52 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi
  9. MSB: Pençe- Kilit bölgesinde 6 PKK'lı etkisiz hale getirildi
  10. Babasını, aile fertlerine şiddet uyguladığı için öldürmüş

© Copyright 2024

DHA