Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Dron destekli denetimde yakalanan kaçak avcılara 92 bin lira ceza

Bitlis'te Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen dron destekli denetimde, kaçak avcılık yaptığı belirlenen 2 kişiye toplam 92 bin 556 lira para cezası uygulandı; yakalanan 2 kınalı kekliğe de el konuldu.

ABONE OL
Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, (DHA)

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, merkeze bağlı Kavakdibi köyü mevkisinde dron destekli denetim gerçekleştirdi. Çalışma sırasında dronla şüpheli bir araç tespit edildi. Ardından dürbünle yapılan alan taramasında 2 kişinin avlandığı belirlendi. Durumun tespit edilmesi ile ekipler, Yolalan Jandarma Karakol Komutanlığı ile irtibata geçerek destek talebinde bulundu. Bölgeye sevk edilen ekiplerin çalışması sonucu 2 şüpheli yakalandı. 2 canlı kınalı kekliğe de el konuldu. Kaçak avcılık yaptığı belirlenen 2 kişiye, 52 bin 556 lira idari para cezası ile 40 bin lira tazminat cezası olmak üzere toplam 92 bin 556 lira ceza kesildi. Yetkililer, yaban hayatının korunmasına yönelik denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini belirterek, kaçak avcılıkla mücadelede dron başta olmak üzere teknolojik imkanların etkin şekilde kullanılmaya devam edileceğini ifade etti.

Diğer Haberler

  1. Bakan Çiftiçi: Türkiye’yi terör tehdidinden kalıcı olarak kurtaracak, milli birlik ve beraberliği daha da güçlendireceğiz
  2. Orman yangınından etkilenen 5 ilde hasar tespit çalışmaları tamamlandı
  3. Ertuğrul Özkök ifade vermek için adliyeye geldi
  4. Tedavi edilen yaralı deniz kaplumbağası Kaan-19, 1 yıl sonra doğal yaşam ortamına bırakıldı
  5. Oturduğu apartmanda, yöneticinin yardımcısını öldürdü
  6. Bahçelievler'de çöken binada enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor
  7. Ahbap Derneği’ne yapılan bağışlar incelenecek
  8. Batuhan'ın öldüğü kazada sürücünün tahliyesine aileden tepki; 'Kardeşimin hayatının bedeli 4 ay mı'
  9. Bursa'da orman yangını
  10. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik 'rüşvet' soruşturmasında 2 yeni gözaltı

© Copyright 2026

DHA