Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Dron saldırısı sonrası sürüklenip, Samsun’da karaya oturan tanker, römorkörle alınacak

Samsun’un Alaçam Belediye Başkanı Ramazan Özdemir, Karadeniz’de dron saldırısına uğrayan ve sürüklenip karaya oturan Hong Kong bayraklı Golden Sapling isimli tankerin, armatör firma tarafından yapılacak çalışmayla bölgeden kaldırılacağın söyledi.

ABONE OL
Emre ŞAHİNOL/ALAÇAM (Samsun), (DHA)

Karadeniz’de dron saldırısına uğrayan ve personeli tahliye edildiği belirtilen Hong Kong bayraklı M/T Golden Sapling isimli tanker, sürüklenip dün Alaçam ilçesi Geyikkoşan Sahili’nde karaya oturdu. Tankerle ilgili incelemeler sürerken, geminin römorkörle bulunduğu yerden çıkarılacağı açıklandı.

Alaçam Belediye Başkanı Ramazan Özdemir, DHA'ya yaptığı yazılı açıklamada, tankerin römorkörle bulunduğu yerden kaldırılacağını söyledi. Özdemir, “Karadeniz’de seyir halindeyken dron saldırısına uğradığı belirtilen tanker, ilçemiz Geyikkoşan Sahili’nde karaya oturdu. Olayın ardından ilgili kurumlarımız gerekli incelemeleri ve güvenlik çalışmalarını sürdürüyor. Biz de Alaçam Belediyesi olarak süreci yakından takip ediyoruz” dedi.

TANKERİN BULUNDUĞU YERDEN ÇIKARILMASI İÇİN ÇALIŞMA YAPILACAK

Tankerle ilgili çalışmaların armatör firma tarafından yürütüleceğini belirten Özdemir, “Armatör firma, tankerin bulunduğu yerden çıkarılması için römorkör yardımıyla çalışma yapacak. Gerekli hazırlıkların tamamlanmasının ardından tanker buradan alınacak. O zamana kadar gemi Alaçam sahilinde misafir olacak” diye konuştu.

Belediye olarak ilgili kurumlarla koordinasyon halinde olduklarını vurgulayan Özdemir, “Sürecin güvenli bir şekilde tamamlanması için gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Tankerin römorkör yardımıyla bulunduğu yerden kaldırılarak bölgeden uzaklaştırılmasıyla birlikte süreç de tamamlanmış olacak. İnşallah herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan tanker güvenli şekilde buradan alınacaktır” dedi.

‘VATANDAŞLARIMIZIN GEMİYE YAKLAŞMAMASI ÖNEM TAŞIYOR’

Vatandaşların güvenliği konusunda da uyarıda bulunan Özdemir, “Tanker sahilimize oldukça yakın bir noktada bulunuyor. Vatandaşlarımızın gemiyi görmek için bölgeye geldiğini görüyoruz. Ancak burada önceliğimiz vatandaşlarımızın güvenliği. Yetkililerin belirlediği güvenlik alanlarına vatandaşlarımızın girmemesi ve gemiye yaklaşmaması önem taşıyor” diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Mahmut Sütçü, sağlık sorunları nedeniyle istifasını sundu
  2. Ayazağa'daki selde hayatını kaybeden Haşim Ciritoğulları son yolculuğuna uğurlandı
  3. Gaziemir Kooperatifi soruşturmasında iddianame kabul edildi
  4. Sarıyer’de yıkılan Ayazağa Atatürk Stadı’nda çalışmalar havadan görüntülendi
  5. Datça açıklarında sürüklenen tekne kurtarıldı
  6. Güzellik merkezinde dolandırıcılık operasyonu: 305 senetli sözleşme ele geçirildi
  7. Kayıp Alzheimer hastası, arazide ölü bulundu
  8. Esenler'de bıçaklı kavgada yaralanan 2 kişi hastaneye kaldırıldı
  9. Maltepe’de çöken binada hayatını kaybeden 5 yaşındaki Gülce son yolculuğuna uğurlandı
  10. Selde hayatını kaybeden Haşim Ciritlioğlu'nun cenazesi ailesine teslim edildi

© Copyright 2026

DHA