Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ege Denizi'nde Türk F-16'larına Yunan tacizi

Ege Denizi'nde NATO görevi yapan Türk uçaklarına, Yunan F-16'larınca radar kilidi atılarak tacizde bulunulduğu bildirildi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarınca Ege Denizi'nde NATO'nun havadan erken ihbar AWACS uçağı ve Nexus Ace eğitim görevini gerçekleştiren 2 Türk F-16 savaş uçağının, 24 Ağustos'ta Yunanistan'a ait F-16 savaş uçakları tarafından radar kilidi atılarak taciz edildiği bildirildi. Türk uçaklarının da radar kilidi atarak, Yunan uçaklarına gerekli karşılığı verdiği aktarıldı.

Yunanistan'ın gerginliği artırmak için ısrarla NATO görevlerini hedef almaya devam ettiğini belirten kaynaklar, yaşanan son taciz olayıyla Yunanistan'ın, kasıtlı ve planlı olarak bu davranışlara yöneldiğini kaydetti. Daha önceki tacizde olduğu gibi bu olayda da NATO makamlarının bilgilendirildiğini belirten MSB kaynakları, olayın Yunanistan Savunma Bakanlığı'nın bir önceki olayla ilgili yaptığı açıklamalarının gerçeği yansıtmadığının kanıtı olduğunu vurguladı. Ayrıca Yunanistan'ın bu davranışının NATO müttefiklik ruhu ile bağdaşmadığı ve uçuş emniyetini önemli ölçüde riske attığını da kaydetti.

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-16'lar, daha önce de NATO'nun 'Varlık Gösterme Harekatları' kapsamında Doğu Akdeniz'de uçuş gerçekleştirdiği sırada Yunanistan'a ait uçaklar tarafından radar kilidi atılarak taciz edilmişti. Yunanistan Askeri Ataşesi Milli Savunma Bakanlığı'na çağırılmış ve Yunan uçaklarının NATO görevini tehlikeye atmasına tepki gösterilmişti.

Diğer Haberler

  1. Kelkit Çayına düşen araçtaki 4 akrabadan 2'si kayboldu
  2. Şişli'de hastanenin yoğun bakım ünitesinde çıkan yangın söndürüldü; hastalar tahliye edildi
  3. Karaman’da dolu yağışı yaşamı olumsuz etkiledi
  4. Aydın’da bayramın ikinci günü kurban kesimi sırasında 277 kişi yaralandı
  5. Kütahya’da sağanak yağış
  6. İstanbul İl Sağlık Müdürü Güner: Kurban kesimi sırasında 869 kişi yaralandı
  7. Kocaeli’de tatil dönüşünde bazı güzergahlarda ağır tonajlı araçlara kısıtlama
  8. Fransa'da yüksek sıcaklıklar nedeniyle alarm seviyesi turuncuya yükseltildi
  9. Edirne'de dolu ve sağanak etkili oldu
  10. Bayramın ikinci gününde Adalar vapur iskelesinde yoğunluk yaşandı

© Copyright 2026

DHA