Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ege'de 5 il için 'toz taşınımı' uyarısı

Meteoroloji, İzmir, Aydın, Manisa, Balıkesir ve Çanakkale için toz taşınımı uyarısında bulundu. Ayrıca İzmir ve Ege Denizi'nde bugünden itibaren fırtına beklendiği, olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

ABONE OL
İZMİR, (DHA)-

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından Ege Bölgesi'ndeki 5 il için toz taşınımı uyarısında bulunuldu.

Açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; bölgemizin (İzmir, Aydın, Manisa, Balıkesir, Çanakkale) bu akşam saatlerinden itibaren (09.05.2024 Perşembe) Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının etkisi altında kalacağı tahmin ediliyor. Cuma günü etkili olması beklenen toz taşınımının 11.05.2024 Cumartesi sabah saatlerinden itibaren bölgemizi terk edeceği tahmin ediliyor. Toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi. Toz taşınımının 11 Mayıs sabah saatlerinde etkisini kaybetmesinin beklendiği belirtildi.

İZMİR VE EGE DENİZİ İÇİN FIRTINA UYARISI

Meteoroloji, İzmir için de ayrıca fırtına uyarısı yaptı. Açıklamada, "Rüzgarın; 10.05.2024 Cuma günü sabah saatlerinden itibaren İzmir'in kuzey kesimlerinde (Bergama, Dikili, Kınık, Aliağa) kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), yüksek kesimlerde fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın İzmir'in kuzey kesimlerinde cumartesi öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor" denildi.

Meteoroloji Ege Denizi'nde rüzgarın bugün sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiğini duyurdu. Fırtınanın, cumartesi günü öğle saatlerinde etkisinin kaybetmesinin beklendiği de bildirildi. Açıklamada, fırtınanın oluşturabileceği deniz ulaşımında aksama gibi olumsuzluklara karşı başta denizciler olmak üzere ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.


Diğer Haberler

  1. Başının ağrıdığını söyleyip uyuyan üniversiteli İrem, yatağında ölü bulundu
  2. FETÖ sanığı eski hakime 7,5 yıl hapis cezası
  3. Kaldırımda yürürken darbedildi, yoğun bakıma alındı
  4. Edirne’de 13 kaçak göçmen yakalandı
  5. MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
  6. Bakan Uraloğlu: Geleceğimizi kitapların, bilimin ışığında inşa etmeliyiz
  7. Bahçede su dolu çukura düşen çocuk kurtarıldı; yoğun bakımda
  8. Su deposu kazısında Bizans dönemine ait mezarın bulunduğu bölge, sit alanı oldu
  9. Süt kazanına düşen 2 yaşındaki çocuk, ambulans helikopterle sevk edildi
  10. Silivri’de tefecilik operasyonu: 5 gözaltı

© Copyright 2024

DHA