Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Eğirdir'de meyve bahçelerinde obruk ve yarıklar, evlerin duvarlarında çatlaklar oluştu

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde bazı meyve bahçelerinde obruklar, evlerin duvarında gözle görülen çatlaklar oluştu. Eğirdir Belediyesi Su İşleri Sorumlusu Nail Göztaş, son dönemde artan bilinçsiz sondaj faaliyetlerinin zemini olumsuz etkilediğini belirterek, “Mühendislik kontrolü olmadan yapılan bu sondajlar, ciddi risk oluşturuyor. Bazı bahçelerde yarıklar ile bahçe evlerinin duvarında çatlaklar ve küçük obruklar tespit ettik” dedi.

ABONE OL
Kemal ERBEN/EĞİRDİR (Isparta), (DHA)-

Eğirdir ilçesinin genelinde ve Bağlar Mahallesi'nde son aylarda bazı bahçelerde küçük obruklar oluşurken, evlerin duvarlarında ise çatlaklar meydana geldi. Bölgede inceleme yapan Eğirdir Belediyesi ekipleri, çok sayıda bahçe ve evin zemininde derin yarıklar ile duvar ve kolonlarda çatlaklar tespit etti.

'VATANDAŞLARIMIZI DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

Eğirdir Belediyesi Su İşleri Sorumlusu Nail Göztaş, bölgede yaptıkları incelemelerin ardından uyarılarda bulundu. Son dönemde artan bilinçsiz sondaj faaliyetlerinin zemini olumsuz etkilediğini belirten Göztaş, "Yaşanan susuzluk sonrası vatandaşlarımız, bahçelerinde kendi imkanlarıyla sondaj kuyusu açtırmaya başladı. Ancak mühendislik kontrolü olmadan yapılan bu sondajlar, ciddi risk oluşturuyor. Bazı bahçelerde yarıklar ile bahçe evlerinin duvarında çatlaklar ve küçük obruklar tespit ettik. Vatandaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Sondaj vurma konusunda mutlaka yetkililerle irtibat kurulmalı, aksi halde hem kendi can ve mal güvenlikleri hem de komşuların güvenliği tehlikeye giriyor" dedi.

'DURUMU HAFİFE ALMAYALIM'

Belediye ekiplerinin tespit çalışmalarına devam ettiği belirtilirken, riskli bölgelerde vatandaşlara dikkatli olmaları çağrısı yapıldı. Göztaş, şüpheli hareketlenme gören vatandaşların yetkililere durumu bildirmesi gerektiğini belirterek, "Ev ve bahçelerinde bu şekilde yarık, çökmeler ya da çatlaklar meydana gelen vatandaşların mutlaka belediyeye ve ilgili kurumlara bilgi vermelerini istiyoruz. Durumu hafife almayalım, önlem alınmazsa tehlike büyüyebilir" diye konuştu.

KURAKLIK VE BİLİNÇSİZ SONDAJ TEHLİKESİ

Yetkililer, küresel ısınmanın etkilerinin ve uzun süredir devam eden kuraklığın yer altı su seviyelerini düşürdüğünü belirtirken, kontrolsüz sondaj faaliyetlerinin yer altı boşluklarına ve zeminde stabilite kaybına neden olabileceğini ifade etti. Eğirdir ilçesinde bu tür sorunların artabileceğine dikkat çekilirken, resmi izinler ve teknik çalışmalar olmadan sondaj açılmaması gerektiği kaydedildi.

EĞİRDİR'DE SU YÖNETİMİ İÇİN YENİ ADIMLAR GÜNDEMDE

Belediye yetkililerinin, bölgedeki su kaynaklarının sürdürülebilir şekilde yönetilmesi için yeni planlamalar üzerine çalıştığı da kaydedildi. Önümüzdeki süreçte tarımsal sulama sistemlerinin modernize edilmesi ve yer altı su kaynaklarının korunmasına yönelik bilgilendirme kampanyalarının başlatılması bekleniyor.


Diğer Haberler

  1. Silifke sahili, KDK'nın girişimiyle ücretsiz kullanıma açıldı
  2. Katar'da eğitim helikopteri düştü: 3'ü Türk, 7 şehit
  3. Vakıflar Genel Müdürlüğü, ramazan ayında yardım faaliyetlerini sürdürdü
  4. Fatih’te doğal gaz kaynaklı patlama: 2 bina çöktü 7 kişi kurtarıldı
  5. Elektrik direğinde akıma kapılan işçi, 8 günlük yaşam savaşını kaybetti
  6. 16 yaşındaki çocuk, otomobilde ölü bulundu
  7. Sosyal risk haritalarında 35 haritadan 11'i için çalışmalar tamamlandı
  8. Atlara koşmadığı için şiddet uygulayan şüphelilere hayvan barınağında çalışma cezası
  9. Bayram tatili dönüşünde Bolu'da ulaşım rahat
  10. İstanbul'da sis etkili oluyor

© Copyright 2026

DHA