Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Eğitim uçağı mısır tarlasına düştü; öğrenci pilot Berfu hayatını kaybetti

İzmir'in Torbalı ilçesinde mısır tarlasına düşen eğitim uçağındaki öğrenci pilot Berfu Hatipoğlu (31), yaşamını yitirdi. Bir hava yolu şirketinde kabin amirliği yapan Hatipoğlu'nun pilotluk hayali kurduğu ve 3 aydır eğitim aldığı belirtildi.

ABONE OL
Kadir ÖZEN/İZMİR, (DHA)-

Kaza, saat 09.00 sıralarında Torbalı'nın Kırbaş Mahallesi'nde meydana geldi. Selçuk Efes Havaalanı'ndan eğitim için saat 08.30 sıralarında havalanan Türk Hava Kurumu'na ait Cessna-172 tipi uçak, bir süre sonra henüz belirlenemeyen nedenle mısır tarlasına düştü.

İhbar üzerine bölgeye itfaiye, jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin kontrolünde, öğrenci pilot Berfu Hatipoğlu'nun hayatını kaybettiğini belirledi. Hatipoğlu'nun cansız bedeni, enkazdan çıkarılıp cenaze aracıyla morga kaldırıldı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

İzmir Valiliği’nden kazaya ilişkin yapılan açıklamada, "Selçuk Havalimanı'ndan havalanan Türk Hava Kurumuna (THK) ait eğitim uçağı, Torbalı ilçesi Kırbaş mevkisinde 03 Eylül 2025 sabah saatlerinde kaza kırıma uğramıştır. İlgili ekiplerimiz hızlıca olay yerine intikal etmiş ve yapılan ilk incelemelerde 1994 doğumlu Pilot Berfu Hatipoğlu'nun hayatını kaybettiği anlaşılmıştır. Kaza ile ilgili inceleme ve tahkikat sürdürülmektedir" denildi.

İRTİFA KAYBEDİP TARLAYA ÇAKILDI

İlk belirlemelere göre eğitim uçağının irtifa kaybederek, dik şekilde mısır tarlasına çakıldığı öğrenildi. Uçağın düştüğü alanda birkaç metre uzunluğundaki mısırların biçildiği görüldü.

EN BÜYÜK HAYALİ PİLOT OLMAKMIŞ

Bir hava yolu şirketinde kabin amiri olarak görev yapan Berfu Hatipoğlu'nun pilot olmak istediği, bu hayali için 3 aydır eğitim aldığı belirtildi. Hatipoğlu'nun, tek başına uçuş yaptığı sırada kazanın yaşandığı bildirildi.

TARLA SAHİBİ: BAŞÜSTÜ ÇAKILDI

Uçağın düştüğü tarlanın sahibi evli ve 2 çocuk babası Ali Çoban (66), "Evime 200 metre uzakta bir bahçedeydim. Uçağın süzüldüğünü gördüm. Başüstü yere çakıldı, tarlama düştü. Hemen olay yerine koştum. Benzin kokuyordu. Benzin kokusunu alınca patlama olma ihtimaline karşılık kimseyi yaklaştırmadım. Hemen ekiplere haber verdim. Jandarma ekipleri 7-8 dakika içerisinde geldi. Uçaktan egzoz dumanı gibi duman çıkarıyordu ama alev yoktu" dedi.

Olay yerinde kaza kırım ekibinin ve savcının incelemeleri sürüyor.


UÇAĞIN DÜŞTÜĞÜ ALAN DRONLA GÖRÜNTÜLENDİ

İzmir'in Torbalı ilçesinde düşen eğitim uçağının enkazı, kaza kırım ekibinin incelemesinin ardından vinçle alınarak Selçuk Efes Havalimanı'na götürüldü. Burada yapılacak inceleme sonrası enkazın detaylı inceleme için Ankara'ya Ulaşım Emniyeti İnceleme Merkezi Başkanlığı'na götürüleceği belirtildi.

Kazada ölen öğrenci pilot Berfu Hatipoğlu'nun cenazesi ise otopsi işlemleri için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Öte yandan uçağın düştüğü mısır tarlası dronla görüntülendi.








Diğer Haberler

  1. Motosikletler çarpıştı; 1'i ağır, 2 yaralı
  2. Haşere ilaçlamasında etkilenen 12 kişinin sağlık durumları iyi
  3. Aydın'da evde çıkan yangında kadını komşuları kurtardı
  4. Bedensel engelli, yalnız yaşadığı evinde çıkan yangında öldü
  5. MSB: Van hudut hattında 5 kilo uyuşturucu ele geçirildi
  6. Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı
  7. Baz istasyonunu tamir ederken 7’nci kattan düşüp öldü
  8. Dükkan sahibi, kiracısı tarafından ayağından vuruldu
  9. Mardin’de yoğun sis; görüş mesafesi 10 metreye düştü
  10. Kırıkkale'de 'Yüzyılın Konut Projesi' kuraları çekildi

© Copyright 2026

DHA