Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Eğlence mekanında zorla 'fahiş hesap' tahsilatında 9 sanık için 33’er yıl hapis istemi

Ankara'da eğlence mekanında gelen ilk iki hesabı ödedikten sonra gelen 61 bin 500 liralık üçüncü hesabı ödemek istemeyen Haydar B.'yi (30) darbederek, cep telefonundaki mobil bankacılık uygulamasından parayı tahsil eden iş yeri sahibi ve çalışanı toplam 9 şüpheli hakkında, 33 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

ABONE OL
Tuğba SIR/ANKARA, (DHA)-

Olay, 25 Mayıs’ta Altındağ ilçesindeki bir eğlence mekanında meydana geldi. Haydar B., eğlence mekanında bir süre eğlendikten sonra 1640 lira hesap geldi. Haydar B., bu hesabı ödedikten sonra iş yerinde çalışan kadınlardan biri masaya oturdu ve 1600 liralık bir hesap daha geldi. İkinci hesabı kabul etmeyen Haydar B., daha sonra çalışanların ısrarı üzerine bu hesabı da ödedi. Ardından sabaha karşı lavaboya giden Haydar B., döndüğünde masasının değiştirildiğini gördü. Mekandan çıkmak isteyen ancak iş yerinde çalışan ve yanında oturan kadınların sipariş vermesi üzerine bir süre daha oturan Haydar B.'ye 61 bin 500 TL hesap kesildi. Hesaba itiraz eden Haydar B., iş yeri çalışanları tarafından idari bölüme götürülüp dövüldü. Ardından mobil bankacılık üzerinden Haydar B.'nin hesabından iki kişiye 55 bin TL ve 6 bin 500 TL para gönderildi. Daha sonra mekandan çıkarılan Haydar B.'nin şikayeti üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında, iş yeri sahipleri Ş.K ve N.K. ile birlikte 9 şüpheli hakkında; 'neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama' suçundan 4,5, 'birden fazla kişi ile birlikte iş yerinde silahla yağma' suçundan 15'er yıl, 'cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 14 yıl olmak üzere toplamda her bir sanık için 33 yıl 6'şar aya kadar hapis talebiyle iddianame hazırlandı. İddianamede yer alan adli tıp raporunda, müştekinin vücudunda kırık meydana geldiği ve yaralanmasının basit tıbbi müdahale ile giderilemeyeceği ifade edildi. İddianame, Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Diğer Haberler

  1. Yakalanacağını anlayan şüpheli, elinde el bombası ile kendisini eve kilitledi
  2. Bayrampaşa'da kazada savrulan otomobil berber dükkanına çarptı: 2'si ağır 5 yaralı
  3. Şehit uzman çavuşun cenazesi, memleketine uğurlandı
  4. Ölen kişiye ait ehliyetle yakalanan sürücü, cinayet hükümlüsü çıktı
  5. Bakan Gürlek: 'Dijital Ortam Güvenliği ve Dezenformasyonla Mücadele Büroları' kuruyoruz
  6. Rize'de selin bilançosu; 1 milyar 42 milyon liralık zarar
  7. 7 ilde 'yasa dışı bahis' operasyonu; 24 şüpheliye işlem başlatıldı
  8. Kozinoğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturma: Adli Tıp'tan hırsızlık yaptığı belirtilen şüpheli adliyeye getirildi
  9. Zeytinburnu’nda bir kişinin öldüğü park yeri kavgasında sanık baba ve oğlu ilk kez hakim karşısında
  10. Yüksekten düşerek ölen Eyüp Can için ‘itilmiş’ olabilir raporu

© Copyright 2026

DHA