Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Elazığ'da ağır hasarlı 29 binanın yıkımı tamamlandı

Elazığ'da depremden hasar görüp acil yıkım kararı verilen 30 binadan 29'unun yıkımı tamamlanıp, enkazı kaldırıldı. 1 bina için ise mahkeme sonucuna göre işlem yapılacak.

ABONE OL
Tekin YALÇINKAYA/ ELAZIĞ, (DHA)-

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Elazığ’da, hasar tespit çalışmalarının ardından 30 bina için acil yıkım kararı verildi. Çalışmaların tamamlanmasıyla sonuçlar askıya çıkarılırken, 29 binada yıkım ve enkaz kaldırma işlemleri tamamlandı. Yıkım kararı olan Rüstempaşa Mahallesi’ndeki bir binaya ise malikinin Elazığ 1’inci İdare Mahkemesi’ne açtığı dava sonucuna göre işlem yapılacak.

Elazığ Valiliği'nce, hasar tespitlerinin 16 Mart ile 14 Nisan tarihleri arasında 30 gün boyunca askıya çıkarıldığı ifade edilerek, "Hasar tespitleri itiraz başvuruları sonucuna göre yeniden değerlendirildikten sonra kesinlik kazanarak ilan edilecektir. Ön hasar tespitleri sonucunda ağır hasarlı binaların kullanım ve giriş- çıkışlarına müsaade edilmemiştir. Ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri ancak hasar tespitleri kesinleşip ilan edildikten sonra gerçekleştirilecektir" denildi.

Diğer Haberler

  1. Bodrum'da balıkçı teknesi yarı batık bulundu; 7 kişi kurtarıldı
  2. Pınar hemşireyi öldürdüğü iddia edilen eşine müebbet hapis
  3. Şanlıurfa’da 'özel harekat polisi' gibi davranan 3 şüpheliye tutuklama
  4. Parkta tartıştığı kişiyi darbetti, tacizle suçladı
  5. Şarkıcı Hande Yener'e ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ soruşturması
  6. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Sıfır Atık Vakfı arasında işbirliği protokolü imzalandı
  7. ‘APP’ denetimleri, 1 Nisan'a kadar rehberlik ve bilgilendirme amaçlı yapılacak
  8. İstanbul'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak
  9. Atölyede ‘APP plaka’ mesaisi
  10. İletişim Başkanlığı'ndan, CNN International'ın haritasına tepki

© Copyright 2026

DHA