Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Emine Erdoğan, Gazze için lider eşleriyle bir araya gelecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, pek çok ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının eşleri ile özel temsilcileriyle 'Filistin İçin Tek Yürek' zirvesine katılacak.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Emine Erdoğan, yarın Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde 'Filistin İçin Tek Yürek' konulu zirvede lider eşleriyle bir araya gelecek. Toplantıyla, Katar, Malezya ve Özbekistan'ın da aralarında bulunduğu pek çok ülkeden devlet ve hükümet başkanlarının eşleri ile özel temsilcileri, Gazze'de yaşanan insani duruma ilişkin, uluslararası kamuoyuna seslenecek. Emine Erdoğan'ın toplantıda yapacağı açılış konuşmasının ardından katılımcıların da konuşma gerçekleştirmesi bekleniyor.

Emine Erdoğan, en son 10 Ocak 2009'da İstanbul'da 'Filistin'de Barış İçin Kadınlar Toplantısı'na öncülük etmişti. Bölge ülkelerden çok sayıda lider eşinin katıldığı toplantı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının arttığı ve 2 haftada yaklaşık 800 kişinin yaşamını yitirdiği dönemde düzenlenmişti. Toplantıda Emine Erdoğan 'Gazze'ye Destek İçin İstanbul Çağrısı' metnini kürsüden okumuş, metin, lider eşlerinin oy birliğiyle kabul edilmişti.

Diğer Haberler

  1. Kamyonetin çarptığı evin duvarından kopan tuğlaların altında kalıp yaralandı
  2. Van'ın 4 ilçesinde eğitime kar engeli
  3. Bakırköy'de otel sahibinden rüşvet aldığı iddia edilen zabıta tutuklandı
  4. Annesi, kızı ve eşini öldürüp intihar etti
  5. İş insanı Kamil Yazıcı hayatını kaybetti
  6. DMM: Kandilli Rasathanesi'nin İstanbul’daki jeomanyetik istasyonunun kapatıldığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır
  7. İzmir’de direğe çarpan motosikletin sürücüsü öldü
  8. Genelkurmay Başkanı Bayraktaroğlu, Arama Kurtarma Tatbikatı-2026’ya katıldı
  9. Bursa’da denizde bulunan erkek cesedin kimliği belirlendi
  10. İzmir'de 104 bin 40 adet uyuşturucu sentetik ecza ele geçirildi

© Copyright 2026

DHA