Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Emniyet ve MİT'ten ortak 'casusluk' operasyonu

İstanbul ve Antalya'da İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın ortak düzenlediği operasyonda silahlı eylem arayışında oldukları ve devletin gizli kalması gereken bilgilerini 'Siyasal veya Askeri Casusluk' amacıyla temin etme faaliyeti yürüttükleri belirtilen 6 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

ABONE OL
Ali Çağlar TINBEK-İSTANBUL (DHA)

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, Millî İstihbarat Teşkilatı ile koordine olarak, Antalya ve İstanbul'un Başakşehir, Sarıyer ve Küçükçekmece ilçelerinde, silahlı eylem arayışında oldukları ve devletin gizli kalması gereken bilgilerini 'Siyasal veya Askeri Casusluk' amacıyla temin etme faaliyeti yürüttükleri tespit edilen yabancı uyruklu 6 şüpheliye yönelik gece saat 03.00'te eş zamanlı operasyon düzenlendi.



İstanbul'da 3 Antalya'da 2 adreste yapılan operasyonda, casusluk yaptığı belirlenen 6 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerdeki aramalarda, 1'i susturucu/lazer tertibatı takılı 3 tabanca, bu tabancalara ait şarjör ve çok sayıda mermi ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 6 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Diğer Haberler

  1. Bodrum'da balıkçı teknesi yarı batık bulundu; 7 kişi kurtarıldı
  2. Pınar hemşireyi öldürdüğü iddia edilen eşine müebbet hapis
  3. Şanlıurfa’da 'özel harekat polisi' gibi davranan 3 şüpheliye tutuklama
  4. Parkta tartıştığı kişiyi darbetti, tacizle suçladı
  5. Şarkıcı Hande Yener'e ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ soruşturması
  6. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Sıfır Atık Vakfı arasında işbirliği protokolü imzalandı
  7. ‘APP’ denetimleri, 1 Nisan'a kadar rehberlik ve bilgilendirme amaçlı yapılacak
  8. İstanbul'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak
  9. Atölyede ‘APP plaka’ mesaisi
  10. İletişim Başkanlığı'ndan, CNN International'ın haritasına tepki

© Copyright 2026

DHA