Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Erbaş: Sigaranın haram olduğunu milletimize anlatmalıyız

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş, Erzincan'da din görevlileri ile bir araya geldi. Erbaş, "Sigaranın haram olduğunu milletimize anlatmalıyız" dedi.

ABONE OL
Coşkun MENEK/ERZİNCAN, (DHA)

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş, Erzincan Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen programda din görevlileri ile bir araya geldi. Programda konuşan Erbaş, iyiliği emretme, kötülükten men etme ve hayra çağırma görevinin din görevlilerinin omuzlarında bir emanet olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Dünya da ve ülkemizde yıllarca ihmal edilen ve haram denilmediği için dikkate alınmayan sigara bağımlılığı. Evet, arkadaşlar sigara haramdır ve her biriniz sigaranın haram olduğunu artık milletimize anlatmak zorundasınız. Bu bağımlılıktan insanlığı kurtarmamız lazım. Çünkü sadece bizim ülkemize bir yılda 115 bin kişinin öldüğünü sigara yüzünden, duydunuz mu? Duymadınız mı bilmiyorum. Trafik kazalarında şu kadar insan öldü diye ne kadar üzülüyoruz. Terör olaylarından dolayı şu kadar insanımız şehit oldu diye ne kadar üzülüyoruz. Ama hiç birinin sayısı hepsini üst üste toplayın ve birkaç yılla çarpın 5-10 yılla çarpın bir yılda sigaranın öldürdüğü insanımızın sayısına ulaşamaz. Bu ne büyük bir faciadır. Ve ülkemizde bu facia devam ediyor. Yapılan bir araştırmada sigara içenler sıralamasında Türkiye ilk sırlarda ikinci üçüncü sıralarda, alkol kullanalar sıralamasında son sıralarda. Bunun hikmetini anladık ki imamlarımız, peygamber varisleri alkolün haram olduğunu her vesile ile söylüyor. Bu yüzen bu millet bu inançlı millet haramdan uzak olmak için alkol kullanma sıralamasında son sıralarda kalıyor. İnşallah bundan sonra sigaranın da haram olduğunu hep birlikte söyleyeceğiz ve bu milleti, milletimizi, insanlığı bu büyük beladan kurtaracağız inşallah."

Diğer Haberler

  1. Muayeneye giden doktordan meslektaşına saldırı iddiası; iki taraf da şikayetçi
  2. Şırnak’ta terör operasyonu: 10 gözaltı
  3. Şehit Astsubay Şen'in, 'Neredesin Sen' türküsünü söylerken görüntüsü ortaya çıktı
  4. Taksi plakası ilanıyla tuzak kurup öldürdü
  5. Tacizci sanılarak vahşice öldürülmüştü; sanıklara uygulanan iyi hal indirimine tepki
  6. Evinin çatısında makineli tüfek, yastık altında tabanca ele geçirildi
  7. MSB: Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi
  8. Pendik'te elindeki taşla park halindeki araçlara böyle zarar verdi
  9. Kavgaya müdahale ederken yaralanan astsubay, şehit oldu
  10. Esila, çizdiği resimle ‘Ahmet Amca'yı hayata bağlamış

© Copyright 2024

DHA