Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ertuğrul Özkök ifade verdi

Ertuğrul Özkök hakkında, katıldığı bir yayındaki sözleri nedeniyle 'Cumhurbaşkanı’na hakaret' suçundan re’sen soruşturma başlatıldı. Özkök ifade vermek için Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na geldi.

ABONE OL
Ayşe GÜREL / İSTANBUL, (DHA)-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığımızca katılmış olduğu bir programdaki söylemleri nedeniyle Ertuğrul Özkök hakkında Cumhurbaşkanı’na hakaret suçundan re’sen soruşturma başlatılmıştır" ifadeleri yer aldı. Hakkında soruşturma başlatılan Özkök ifade vermek üzere Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na geldi.

‘CUMHURBAŞKANI’NA HAKARET AKLIMIN UCUNDAN BİLE GEÇMEZ’

Özkök ifadesinin ardından yaptığı açıklamada, “Sayın savcı ifademizi aldı. Biz de söyledik, daha önce de söylediğim gibi, benim Cumhurbaşkanı’na hakaret etmem asla aklımın ucundan bile geçmeyecek bir şey. Biz ifademizi verdik, çıktık. Bundan sonra değerlendirme sayın savcımızın" dedi.

'ADLİ KONTROL TEDBİRİ YOK'

Özkök, hakkında adli kontrol uygulanıp uygulanmadığının sorulması üzerine avukatı Timur Şen, “Herhangi bir adli kontrol tedbiri yok. Ertuğrul Özkök’ten bahsediyoruz. Bir sosyoloji doçentinden bahsediyoruz. Kullandığı dil, yaptığı benzetmeler biraz sosyal olgu, akademik olarak alınmalı" dedi.

Diğer Haberler

  1. Bartın'da denize girmek 1 gün yasaklandı
  2. Şişli'de öldürülen Nilda Müge'nin anne ve babası konuştu
  3. Adana'da nehirde kaybolan 2 çocuk için arama çalışması başlatıldı
  4. Çanakkale'de 3 gün süreyle biçerdöver ve balya makinesi kullanımı yasaklandı
  5. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nden Sincan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki ihale sürecine ilişkin açıklama
  6. 'Rojin Kabaiş soruşturmasında rektör ve yeğeninden alınan DNA örnekleri dosyaya girdi'
  7. Şişli’de Nilda Müge'yi öldüren şüpheli yakalandı; yeni görüntüler ortaya çıktı
  8. İçişleri Bakanlığı'nda 'güvenlik' toplantısı
  9. Antalya'nın 2 ilçesinde orman yangını
  10. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pankartına zarar veren şüpheli tutuklandı

© Copyright 2026

DHA