Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Esenyurt'ta temizlik çalışmaları sürüyor 

Esenyurt'ta yaşanan su baskınlarının ardından temizlik çalışmalarına devam ediliyor.

ABONE OL
Sevda SARIKAYA - Kubilay ÖZEV- İSTANBUL (DHA)

İstanbul’da 10 Temmuz’da yaşanan kuvvetli sağanak yağış nedeniyle Esenyurt'taki Haramidere’nin taşması sonucu su baskınına uğrayan ev ve iş yerlerinde temizleme çalışmaları sürüyor. Bölgedeki ev ve iş yerlerine dolan suyun tahliye çalışmaları büyük oranda tamamlanırken, bazı evlerden eşyaların taşınması ve balçık temizleme çalışmaları yapılıyor. 

 "7 SENE İÇERİSİNDE 4 DEFA SU BASTI" 

Mahalle sakinlerinden Ayhan Kızıl, "Zor durumdayız. 2015 yılında satın aldım daireyi 2016’da su bastı, yaptırdık. 2018’de tekrar su bastı. 2020 ve 2022’de de yine aynı sorun oldu. En sonunda boş bıraktık. Ne ben kendim girebildim ne de kiraya verebildim. Burada boş boş duruyor. Ben de kiraya çıktım. Benim durumum olsaydı burayı almazdım. 7 sene içerisinde 4 defa su bastı. Kardeşimin çocuklarını da komşular kurtarmış sağ olsunlar" dedi. 

Engin Çelik, "Ben burayı alalı 1 buçuk ay oldu. Yatırım amaçlı almıştım. Burada oturmuyorum. Alır almaz kiraya verdim ama başımıza böyle bir şey geldi. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bana evi satarken burada böyle problemlerin olduğunu kimse söylemedi. Bu felaket her sene oluyormuş. Bilgimiz yoktu." diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. 83 bin 350 adet sentetik ecza hapla yakalanan 2şüpheli, tutuklandı
  2. İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 90'a ulaştı
  3. Torbalı'daki patlamada gerekçeli karar: Sanıkların 3'ü de asli kusurlu
  4. Otizmli öğrencisini merdiven ittiği ileri sürülen okul müdürünün tahliye talebine ret
  5. Adalar Adliyesi'nin 12 silahın kaybolmasına ilişkin soruşturmada katibin ifadesi ortaya çıktı
  6. Kuyumcu dükkanından hırsızlık girişimine 2 tutuklama
  7. Kamyonetle otomobil çarpıştı: 2 ölü, 1'i ağır 2 yaralı
  8. Otomobil fındık bahçesine uçtu; anne ve kızı yaralandı
  9. Ayı, arı kovanlarını parçaladı
  10. Talep kabul edildi, Rojin'in telefonu incelenmek üzere İspanya'ya gidiyor

© Copyright 2025

DHA