Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Eşini öldürüp, kayınvalidesini yaralayan sanığa ağırlaştırılmış müebbet

Elazığ'da boşanma aşamasındaki eşi Aslıhan Alkılınç'ın boğazını keserek öldüren, kayınvalidesi Şule B.'yi de yaralayan Ali Alkılınç'a ağırlaştırılmış müebbet ile 12 yıl hapis cezası verildi.

ABONE OL
Tekin YALÇINKAYA/ELAZIĞ, (DHA)-

Olay, 9 Haziran 2020'de Rızaiye Mahallesi Şehit Astsubay Fatih Özmen Sokak'taki apartmanın 3'üncü katında meydana geldi. Kendini 'sağlıkçı' olarak tanıtıp, zorla kayınvalidesi Şule B.'nin evine giren Ali Alkılınç, önce boşanma aşamasındaki eşi Aslıhan Alkılınç'ın boğazını kesti. Daha sonra Şule B.'yi de bıçaklayan saldırgan, olay yerinden kaçtı. Aslıhan Alkılınç hayatını kaybetti, yaralanan Şule B. hastaneye kaldırıldı. Polis ekiplerince yaralı halde sokakta bulunan Ali Alkılınç ise tedavisinin ardından tutuklandı.

İNTERNETTEN 'CEZAİ EHLİYET' KONUSUNDA ARAŞTIRMA YAPMIŞ

Şüphelinin olaydan önce internetten 'şizofren nedir', 'aldatan eşi öldürmenin cezası', 'aldatma mesajları' ve 'hangi hastalıkların cezai ehliyeti yoktur' gibi aramalar yaptığı belirlendi.

Elazığ 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Ali Alkılınç için karar duruşması yapıldı. Mahkeme heyeti, Adli Tıp İhtisas Dairesi'nden istenen raporun geldiğini, cezai ehliyetinin olmadığına dair herhangi bir bulguya rastlanmadığını belirtti. Heyet, sanığa Aslıhan Alkılınç'ı öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet, Şule B.'yi de yaraladığı gerekçesiyle 'öldürmeye teşebbüs' ve 'konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan 12 yıl hapis cezası verdi.

Diğer Haberler

  1. Annesi ve kardeşi öldürülen Mizgin: Başta katil ve tüm azmettiriciler en ağır cezayı alsın
  2. Öğrencilerden Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ziyaret
  3. Akademisyen, meslektaşlarını ve esnafı sahte evrakla 521 milyon TL dolandırdı; 12 gözaltı
  4. Şişli'de kayıp olarak aranıyordu; otomobilinde ölü bulundu
  5. Pendik'teki otopark tartışması cinayeti: Bir anda oldu; kaç el ateş ettiğimi hatırlamıyorum
  6. Sahte altınla 560 bin TL dolandırdılar; 4 gözaltı
  7. Fabrikada 3 işçinin öldüğü olaya ilişkin 3 gözaltı
  8. Bahçelievler'de 3 çocuk annesi otel odasında bıçaklanarak öldürüldü; 3 şüpheli adliyeye sevk edildi
  9. Bağcılar'da bıçaklı kavgaya müdahale eden 2 polis memuru yaralandı
  10. İzmir'de belediyenin Meslek Fabrikası Müdürlüğü olarak kullandığı eski DGM binasında tahliye süreci başladı

© Copyright 2026

DHA