Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ESK Genel Müdürü Kayhan'ın ölümüne neden olan sürücü: Kuvvetli yağmur görüş açımı düşürdü

İzmir'in Seferihisar ilçesinde, Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürü Mustafa Kayhan'a (56) kamyonetiyle çarpıp ölümüne yol açan sürücü Talip B.'nin (75) jandarmadaki ifadesinde, kuvvetli yağmur nedeniyle yol kenarında yürüyen Kayhan'ı göremeyip, çarptığını söylediği öğrenildi.

ABONE OL
Kadir ÖZEN/İZMİR-Selim KAYA-Özcan ARGİN/DİYARBAKIR, (DHA)

Kaza, dün saat 16.30 sıralarında, Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana geldi. Seferihisar'a tatile gelen Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, eşi Mehtap Kayhan ile market alışverişine gitti. Bu sırada Talip B., yönetimindeki 35 GB 7884 plakalı kamyonetle yol kenarında eşiyle yürüyen Kayhan'a çarptı. Metrelerce savrulan Kayhan yaralanırken, sürücü kaçtı.

Çevredekilerin ihbarıyla bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

(ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan)

Yaralanan Mustafa Kayhan, ambulansla Seferihisar Necat Hepkon Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Kayhan, doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Mustafa Kayhan'ın cenazesi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'nun morguna gönderildi. Kayhan'ın otopsinin ardından yakınlarına teslim edilen cenazesi, dün gece hava yoluyla memleketi Diyarbakır'a götürüldü. Kayhan'ın, bugün öğle vakti Odabaşı Bal Camisi'nde düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacağı bildirildi.

Öte yandan, kazadan sonra kaçan kamyonetin sürücüsü Talip B., jandarma tarafından yakalanıp gözaltına alındı. Alkolsüz olduğu belirlenen sürücü, jandarmadaki ifadesinde, kuvvetli yağmurun görüş açısını düşürmesi nedeniyle yol kenarında yürüyen Kayhan'ı göremeyip, çarptığını söyledi. Sürücünün jandarmadaki işlemlerinin devam ettiği bildirildi. 


TUTUKLANDI

İzmir'in Seferihisar ilçesinde Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan'a (56) kamyonetiyle çarpıp ölümüne neden olan sürücü Talip Bayraktar, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

ESK GENEL MÜDÜRÜ KAYHAN İÇİN CENAZE TÖRENİ

İzmir'de trafik kazasında hayatını kaybeden Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürü Mustafa Kayhan (56) cenazesi, otopsinin ardından yakınlarına teslim edilerek gece saatlerinde hava yoluyla memleketi Diyarbakır'a getirildi. Kayhan için öğle namazına müteakip Odabaşı Bal Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene; Kayhan'ın ailesi ve yakınları, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Vali Murat Zorluoğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Suna Kepolu Ataman, Galip Ensarioğlu ve Mehmet Sait Yaz, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, AK Parti İl Başkanı Ömer İler, 26’ncı ve 27’nci Dönem Milletvekili Ebubekir Bal, kurumlar ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

BAKAN YUMAKLI: MÜTEVAZI BİRİSİYDİ

Törende konuşan Bakan Yumaklı, Kayhan'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek, "Bugün çok değerli kardeşimizi, arkadaşımızı, dostumuzu ebedi istirahatgahına uğurlamak için buradayız. Mustafa Bey, vatanına, milletine, vazifesine sadık olmayı bir görev olarak bilen bir arkadaşımızdı. Kendisi sakin bir kişiliğe sahipti, mütebessim birisiydi. Mütevazı birisiydi. İşi ile ilgili konularda ise son derece onurlu duruşu olan bir kardeşimizdi. Bizler bakanlık ailesi olarak çok kıymetli ailesinin kederini yüreğimizde hissediyoruz. Rabbim kendilerine sabırlar ihsan eylesin. Cennetinde buluştursun inşallah. Değerli kardeşlerim, Mustafa Bey'den razıyız. Rabbim de kendisinden razı olsun. Rabbim mekanını cennet eylesin. Ruhunu şad eylesin inşallah" dedi. Kayhan'ın cenazesi, düzenlenen törenin ardından defnedilmek üzere Hani ilçesine uğurlandı.









Diğer Haberler

  1. At izinden şüphelisine ulaşılan çifte cinayette 2 kez ağırlaştırılmış müebbet istemi
  2. Kayseri'de öğrenci servisi, TIR'a arkadan çarptı: 1 ölü, 7 yaralı
  3. Evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda öldü
  4. 8 bıçak darbesiyle öldürülen Batuhan’ın annesi mezarı başında adalet istedi
  5. Ataşehir'de çaldıkları lüks cipe sahte plaka takıp gezdiler
  6. Avcılar’da 25 kilo uyuşturucu ve 2 bin hap ele geçirildi: 2 kişi tutuklandı
  7. Duygu ölü bulunmuştu; sanıklara verilen beraat kararı bozuldu
  8. 4 yıl önce evlilik vaadiyle dolandırıldı, 2 ay birlikte yaşadığı kadın da evi terk etti
  9. Büfeden 15 bin liralık içki ve yiyecek hırsızlığında 2 tutuklama
  10. Serbest ticaret bölgelerinde dijital altyapı yenileniyor

© Copyright 2026

DHA