Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Eski DHMİ Daire Başkanı Acar, tahliye edildi

Ankara'da, eski Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Daire Başkanı Mehmet Cemil Acar, 'Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu'na muhalefet suçundan tutuklu yargılandığı davada tahliye edildi.

ABONE OL
Eda KOÇ/ANKARA, (DHA)-

Eski DHMİ Daire Başkanı Mehmet Cemil Acar, geçen yıl Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklandı. Acar'a ait kasada yapılan incelemelerde 26 kilogram külçe altın, 1 milyon 320 bin dolar ve 121 bin avro ele geçirildi. Acar ve eski eşi Çağla Acar hakkında 'Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu'na muhalefet suçundan dava açıldı. Acar, 9 Mart 2026'da görülen duruşmada tahliye edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın karara itirazı üzerine Ankara 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi, Acar hakkında tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkardı. Acar, 15 Mart'ta Aksaray’da yakalanarak yeniden tutuklandı.

SAVCI, TUTUKLULUĞUNUN DEVAMINI İSTEDİ

Ankara 89'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Cemil Acar bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken taraf avukatları salonda hazır bulundu. Acar, savunmasında 540 gündür tutuklu olduğunu belirterek, "İlk günden beri ben suçlu ilan edildim. Bürokratik, siyasi gücü arkasına almış kişilerin savaşları sonucunda bu haldeyim. Ben sanki düşman devletin vatandaşıymışım gibi muamele görüyorum. Ben 28 yıl boyunca devletime şerefle hizmet ettim. Cumhurbaşkanına en yakın bürokratlarla beraber çalışarak hiçbir ceza almadan bugünlere geldim. Ama ben bugün buradayım. 18 aydır aleyhime tek bir belge bile girmedi" dedi.

Avukat beyanlarının ardından duruşma savcısı, Acar yönünden kuvvetli suç şüphesini gösteren somut delillerin bulunduğunu, bilirkişi raporunun henüz dosyaya ulaşmadığını, delillerin tamamlanmadığını ve delilleri karartma ihtimalinin devam ettiğini belirterek, tutukluluk halinin devamını talep etti. Savcı, tutuksuz sanık Çağla Acar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin de devamını istedi. Mahkeme, Acar'ın tutuklulukta geçirdiği süreyi ve dosyanın mevcut durumunu dikkate alarak, tahliyesine karar verdi. Duruşma 7 Aralık'a ertelendi. 

Diğer Haberler

  1. Zeytinburnu'nda yıkım sırasında yan dairenin duvarı çöktü: Kardeşim geç uyansaydı, üstüne gelebilirdi
  2. İçişleri Bakanlığı: 6 bin 134 kişinin vatandaşlık kazanma kararı iptal edildi
  3. Çay bahçesindeki saldırının şüphelisi için Spil Dağı çevresinde dron destekli operasyon
  4. Boşanma aşamasındaki eşi tarafından öldürüldü
  5. Eşiyle onun anne ve babasını öldüren şüpheli: Yine olsa yine yaparım
  6. Kuzeni tarafından av tüfeğiyle vurulan Selahattin toprağa verildi
  7. Dorukhan Büyükışık’ın ölümüne ilişkin hazırlanan ek iddianame kabul edildi
  8. Ofisinde kasığından tabancayla vurulmuş halde ölü bulundu
  9. MSB: Denizkurdu-I/2026 Tatbikatı başladı
  10. CHP'den istifa eden İBB meclis üyesi Ekrem Eray Arda'dan açıklama

© Copyright 2026

DHA