Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Eski HDP'li vekil Semra Güzel, 8 yıl 9 ay ceza alıp, tahliye edildi

Eski HDP Diyarbakır milletvekili Semra Güzel'in, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklu yargılandığı davada karar açıklandı. Güzel'e ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ ve ‘Resmi belgede sahtecilik’ suçlarından 8 yıl 9 ay hapis cezası verilerek tahliyesine hükmedildi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Adıyaman'da, 2017'de etkisiz hale getirilen PKK'lı Volkan Bora ile fotoğrafları ortaya çıkınca dokunulmazlığı kaldırılan 27'nci dönem HDP Diyarbakır milletvekili Semra Güzel, Eylül 2022'de sahte kimlikle yurt dışına kaçmak isterken yakalandı. Tutuklanan Güzel hakkında, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

‘BERAATİMİ İSTİYORUM’

Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya devam edildi. Duruşmaya sanık Güzel, tutuklu olduğu cezaevinden SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile katılırken, avukatları salonda hazır bulundu. Söz alan tutuklu sanık Güzel, dosyanın başından beri elle tutulur bir delil olmadığını iddia ederek, "Fotoğraflarım bir senaryo gibi basına servis edildi. 'Sevgili' ibaresi kullanılarak tepki oluşturuldu. Medyada bu bir karalama kampanyasına dönüştü ve ben tehditlere maruz kaldım, can güvenliğim tehlikedeydi. Bu fotoğrafların nasıl çekildiği gündeme gelmeden, direkt hangi cezayı almam gerektiği konuşuldu. Daha dokunulmazlığım kaldırılmadan bunlar yaşandı. Benim milletvekili olmadan önce çekilen bu fotoğraflarımı vekil olduktan sonra kıymete bindi, manipüle edildi. Beraatimi istiyorum" dedi.

SANIK GÜZEL TAHLİYE EDİLDİ

Beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık Semra Güzel hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 6 yıl 3 ay, 'Resmi belgede sahtecilik' suçundan ise 2 yıl 6 ay olmak üzere toplam 8 yıl 9 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca sanık Güzel’in hükümle birlikte tahliyesine de hükmetti.

Diğer Haberler

  1. Komşularının haber alamadığı kadın, evdeki çöp yığınları arasında bulundu
  2. Eskişehir'de alkollü sürücünün kullandığı kamyonet aydınlatma direğine çarptı; 1 yaralı
  3. Çanakkale Boğazı’nda gemi arızası
  4. Büyükçekmece'de boğulma ihbarı üzerine arama çalışması başlatıldı
  5. İspanya ve Fransa'daki orman yangınlarında görev yapan 4 uçak Türkiye'ye döndü
  6. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik soruşturmada Veli Ağbaba'nın ağabeyi tutuklandı
  7. 12 yaşındaki Ertuğrul hafriyat alınan gölette boğuldu
  8. Dernek başkanı hayvansever Mutlu’nun öldürülmesiyle ilgili ağabeyi ve 4 kişi tutuklandı
  9. Erzurum Adliyesinin arşiv bölümünde yangın
  10. Muğla’da 4 gündür kayıp olarak aranıyordu, serada ölü bulundu

© Copyright 2026

DHA