Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Eski vekil Kamer Genç, Tunceli'deki mezarı başında anıldı

Tunceli'nin eski milletvekili Kamer Genç, ölümünün 7'nci yıl dönümünde Nazimiye ilçesindeki kabri başında anıldı.

ABONE OL
Serhat Ozan YILDIRIM/ NAZIMİYE (Tunceli), (DHA)-

 

Eski TBMM Başkanvekili ve CHP'de 7 dönem Tunceli milletvekilliği yapan Kamer Genç, ölümünün 7'nci yıl dönümünde memleketi Nazimiye ilçesi Ramazan köyündeki kabri başında anıldı. Buradaki anmaya; CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP'li milletvekilleri Ali Şeker, Orhan Sarıbal, Polat Şaroğlu, Hüseyin Yıldız, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ile Genç'in yakınları katıldı. Genç için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi ve hak lokması dağıtıldı. Bir dakikalık saygı duruşu sonrası mezarına karanfiller bırakıldı.

Burada konuşan Veli Ağbaba, "Kamer ağabey aslında Türkiye'nin ikinci yüzyılında kurmamız gereken düzeni bize anlatıyor. Maalesef liyakatın yok edildiği, sadece belli çevrelerin devlette görev aldığı haksız bir sistem yaratıldı. Kendisine oy verse bile yakın değilse işe alınmadığı bir sistem yaratıldı. Bugün yapmamız gereken en önemli şey; fakir fukara çocuklarını tekrardan işe almak. Birinci görevimiz; liyakati hakim kılmak. Kamer ağabey bugün yaşasaydı; demokrasiyi, laikliği savunan; çok inandığı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerini ve inancını taşıyan birinin cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturmasını isterdi. Bugün yaşasa; kuşkusuz CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olmasını isterdi. Bizim de görevimiz, Kamer Genç'in bu amacını Türkiye'de hakim kılmak" dedi.

'BU KADAR MİLLETVEKİLLİĞİ YAPMIŞ KİMSE YOK'

​CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de şunları söyledi:

"Her yıl buradayım ve buradayız. Meclis'te bu kadar uzun yıllar milletvekilliği yapmış kimse yoktur. Belki Isparta'da Süleyman Demirel, bu kadar uzun süre milletvekilliği yapmıştır. Kamer beyin savunduğu cumhuriyeti var eden değerler, yoksul bir ailenin çocuğunun yükselip, cumhurbaşkanı olabildiği cumhuriyetin değerlerini halkımız tekrar iktidar yaparsa; anma törenlerine cumhurbaşkanları, bakanlar gelecek. O zaman burada devlet olacak. Bugün ki; yalnız bırakılmışlığı manalı buluyoruz. Bunu bir tercih olarak görüyorum."



Diğer Haberler

  1. Tipi nedeniyle yolda mahsur kalan 30 kişi kurtarıldı; okullara 1 gün ara verildi
  2. İstanbul merkezli 14 ilde uyuşturucu operasyonu: 305 gözaltı
  3. AFAD Başkanı Pehlivan, Gazze Barış Kurulu Yüksek Temsilcisi Mladenov'u kabul etti
  4. BUDO'nun 8 seferi, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi
  5. Bursa'da 2 katlı binada çıkan yangın söndürüldü
  6. Bursa'da alkollüyken tartıştığı arkadaşını fırça sapıyla darbetti: 4 gözaltı
  7. Çankırı'da devrilen TIR'ın sürücüsü hayatını kaybetti
  8. Ankara'da zihinsel engelli vatandaşa işkence yapan 4 şüpheli yakalandı
  9. Kamyonetin çarptığı evin duvarından kopan tuğlaların altında kalıp yaralandı
  10. Van'ın 4 ilçesinde eğitime kar engeli

© Copyright 2026

DHA