Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Eskişehir'de termik santral protestosu

Eskişehir'de, yaklaşık 500 kişi, Alpu Ovası'na kurulmak istenen kömürlü termik santrali protesto etti.

ABONE OL
Eyüp KELEBEK/ESKİŞEHİR, (DHA)

'Eskişehir Demokrasi İçin Dayanışma Platformu' tarafından İsmet İnönü Caddesi'nde basın açıklaması düzenlendi. Açıklamaya CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Ataç, çeşitli siyasi partilerin il ve ilçe başkanları ile 500'ü aşkın kişi katıldı. Kalabalık, 'Kömürlü termik santral istemiyoruz' yazılı pankart açıp, çeşitli sloganlar attı. Tepebaşı Belediyesi temizlik işçilerinin oluşturduğu 'Eko Show Grubu' da mini konser verdi. CHP'li Çakırözer ile Başkan Ataç, yaptıkları konuşmada, Eskişehir'e termik santral kurulmasına herkesin karşı çıkması gerektiğini söyledi.

'EKOLOJİK KRİZİ ARTIRACAK PROJE'

'Eskişehir Demokrasi İçin Dayanışma Platformu' adına, hazırlanan basın açıklamasını DİSK Bölge Temsilcisi Günay Ayaz okudu. Açıklamada, şöyle denildi:

"Kurulması planlanan kömürlü termik santral, Eskişehir il merkezine 32 kilometre, Tepebaşı ilçe merkezine 25 kilometre, Gündüzler Mahallesi'ne 5 kilometre, Kozlubel Mahallesi'ne 3 kilometre, Beyazaltın Mahallesi'ne de 1.5 kilometre mesafede yer alacak. Yani yerleşim yerlerine oldukça yakın bir bölgede EÜAŞ, kömür yakıtlı Alpu Termik Santrali kurup işletmeyi planlıyor. Alpu Termik Santrali'nde ana yakıt olarak yılda yaklaşık 6milyon 316 bin 812 ton yerli kömür linyit tüketilecek. 1.8 milyar dolar bedelli proje kapsamında Alpu Termik Santrali, yaptığımız çalışmaya göre yılda yaklaşık 8 milyar kilogramlık bir karbondioksit salınımı oluşturacak. Alpu, dünyadaki ekolojik krizi artıracak bir proje. Adeta bir çevre cinayeti. Yaklaşık 450 futbol sahası büyüklüğünde kül depolama sahası ile karşı karşıyayız. Ayrıca 1500 futbol sahası büyüklüğünde enerji üretim alanı yapılması planlanıyor.T arım alanlarının yok edilmesini ve insan sağlığının tehlikeye atılmasını istemiyoruz. Bizler Eskişehir'deki sendika, sivil toplum ve demokratik kitle örgütleri olarak yapılmak istenen termik santral projesinden ülkeyi yönetenlerin bir an önce vazgeçmesini istiyoruz."

Yapılan konuşmaların ve açıklamanın ardından çeşitli sloganlar atan kalabalık, olaysız dağıldı.

Diğer Haberler

  1. Gözaltına alınan Bekir Önder sağlık kontrolüne getirildi
  2. MSB'den 2025'teki faaliyetlere ilişkin paylaşım
  3. Dini nikahla yaşadığı kadını boğup, cesedini araziye gömdü
  4. Kavgada tabancayla vurularak öldürüldü
  5. Sağlık ekipleri, köyde rahatsızlanan hamile kadına iş makinesinin yolu açmasıyla ulaştı
  6. Ölü bulunan kadının kızı ve sevgilisi adliyeye sevk edildi
  7. DEAŞ terör örgütünü öven kişi yakalandı
  8. İstanbul'da sokakta yaşayan 159 kişi misafirhane ve otellere yerleştirildi
  9. Oyuncu Serkan Keskin'in babası İzmit'te toprağa verildi
  10. Karabük’te kar etkisini sürdürüyor

© Copyright 2025

DHA