Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Evde Bakım Yardımı hesaplara yatırılmaya başlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlara ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 7,1 milyar lira Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladıklarını açıkladı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlık tarafından sunulan en önemli aile odaklı bakım hizmet modellerinden biri olan Evde Bakım Yardımı'nın 2006 yılında engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle başlatıldığını hatırlattı. Göktaş, "Evde Bakım Yardımı ile engellilerin yaşadığı ortamdan ayrılmadan, ailesi veya yakınlarıyla birlikte yaşayarak aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine destek oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Evde Bakım Yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen vatandaşların desteklendiğini belirten Göktaş, Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık 13 bin 878 lira ödeme yapıldığını hatırlattı. Göktaş, "Halihazırda 516 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı'ndan yararlanıyor. Evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 7,1 milyar lira Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladık. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Diğer Haberler

  1. Parktaki cinayetin sanığına müebbet hapis
  2. Polise saldırdığı öne sürülen belediye başkanına 5 ay hapis
  3. Kubilay Kaan Kundakçı cinayeti; ailenin avukatından mahkemeye 'suç vasfı hatalı' dilekçesi
  4. Emniyet Genel Müdürü Fidan, valilik yaptığı Nevşehir'den uğurlandı
  5. Yemek yapmadığı gerekçesiyle eşini dövüp ölümüne neden sanığa 14 yıl hapis
  6. Saldırıda ölen Avukat Hatice, Harvard'da çalışma yapıp, BM İklim Konferansı'nda görev almış
  7. 'Trans-Hazar Uluslararası Taşımacılık Koridoru'nun Geliştirilmesi'ne ilişkin toplantı İstanbul'da yapıldı
  8. Mabel Matiz'in yargılandığı 'şarkı sözü' davasında mütalaa
  9. Şanlıurfa'da 200 milyon TL'lik dolandırıcılığa 42 gözaltı
  10. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Güler'in sağlık durumuna ilişkin açıklama

© Copyright 2026

DHA