Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Fatih'te bankadan para çalan soyguncunun çarptığı kişi konuştu

Fatih'te bankada Ş.K. (34) tarafından silahlı soygun gerçekleştirildi. Bankadan yaklaşık 112 bin lira aldığı öğrenilen şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı. Soygun sonrasında koşarak kaçan şüpheliyle karşılaştığını söyleyen Kani Yankaçar, "Benim yanımdan geçerken 'Ne oluyor' diye bağırmamla birlikte daha da panik yaptı. Parayı oradaki demirlere taktı. Ben de görür görmez parayı aldım. Bankaya teslim ettim. İki silah cebinde, paraları tutmaya çalışarak koşuyordu" dedi.

ABONE OL
Emre KURT- Vehbi DEMİR- Utku CAN SÖNMEZ / İSTANBUL, (DHA)-

Olay, dün saat 17.00 sıralarında Hacı Kadın Mahallesi Atatürk Bulvarı'ndaki bankada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bankaya gelen Ş.K, silahını çıkarıp soygun gerçekleştirdi. Bankadan yaklaşık 112 bin lira aldığı öğrenilen şüpheli kaçarken yolda yürüyen bir kişiye çarptı. Bunun üzerine, aldığı paranın yaklaşık 80 bin lirasını ve olayda kullandığı silahı düşüren Ş.K. kaçtı. Çarptığı vatandaş ise düşen parayı yerden toplayarak bankaya teslim etti. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri geldi.

 

ŞÜPHELİ YAKALANDI

Olayın ardından 32 bin lira parayla kaçan şüpheliyi yakalama çalışmaları başlatan polis ekipleri Ş.K.'yı Fatih Karagümrük Mahallesi'ndeki bir eve düzenlenen operasyonla yakaladı. Adreste yapılan aramalarda bankanın güvenlik görevlisine ait olduğu öğrenilen silah ele geçirildi.


'İKİ SİLAH CEBİNDE, PARALARI TUTMAYA ÇALIŞARAK KOŞUYORDU'

Görgü tanığı Kani Yankaçar yaşananları anlattı. Soygun sonrasında koşarak kaçan şüpheliyle karşılaştığını söyleyen Yankaçar, "Dün hırsız bankayı soymuş. Tam çarşının arka tarafında aceleci ve panik halinde koşuyordu. Benim yanımdan geçerken 'Ne oluyor' diye bağırmamla birlikte daha da panik yaptı. Parayı oradaki demirlere taktı. Ben de görür görmez parayı aldım. O şekilde bankaya teslim ettim. Para gri bir poşetin içerisindeydi. O demirlere takıldı. Ben bankanın soyulduğunu bilmiyordum. O sırada koşuyordu. Baktım kâğıt paralar falan var. Parçaları birleştirince ortaya çıkıyor zaten. İki tane silahı vardı muhtemelen. Güvenliğin silahını almış. İki silah cebinde, paraları tutmaya çalışarak koşuyordu. Sonra sağ taraftan Süleymaniye tarafına doğru gitmiş" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. İNTERPOL tarafından aranan cinayet şüphelisi Antalya'da yakalandı
  2. Kayseri'de 30 yıl hapis cezasıyla aranan 2 hükümlü yakalandı
  3. Özkan Yalım'ın etkin pişmanlık kapsamında verdiği ifade ortaya çıktı
  4. Edirne’de 4 bin 613 litre sahte sıvı deterjan ve ham maddesi ele geçirildi
  5. Karabük merkezli 14 ilde dolandırıcılık operasyonu: 23 gözaltı
  6. Muğla’da mazot yüklü tankerin alev aldığı anların görüntüsü ortaya çıktı
  7. Yurt dışına kaçmak isterken yakalanan 4 FETÖ şüphelisi ile 1 organizatör tutuklandı
  8. THY, dört ayda 28 milyon 500 bin yolcu taşıdı
  9. Küçükçekmece'de husumetli kişiler arasında silahlı çatışma; 2 şüpheli yakalandı
  10. Ailesini bulamayıp emekleyerek halk otobüsüne binen 2 yaşındaki çocuk kamerada

© Copyright 2026

DHA