Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Fatih’te ‘Gazze’ yürüyüşü düzenlendi

İsrail’in Gazze’de 7 ayı aşkın süredir devam eden saldırıları, Fatih’te gerçekleştirilen yürüyüşle protesto edildi. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe katılan binlerce kişi Ayasofya Camii’nden Eminönü Yeni Camii önüne kadar yürüdü. Katılımcılar, Filistin’e destek mesajı verdi ve kalıcı ateşkes çağrısı yaptı. 

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Filistin'e destek yürüyüşü gerçekleştirildi. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüş, akşam namazının ardından Ayasofya Camii önünden başladı, Eminönü Yeni Camii önüne kadar devam etti. Tramvay yolu üzerinden yapılan yürüyüş boyunca katılımcılar, "Yaşasın Küresel İntifada, Katil İsrail, İşbirlikçi ABD, Free Free Palestine, Katil İsrail Filistin’den Defol" sloganları attı, tekbirler getirdi.

“FİLİSTİN BİZİM KALBİMİZDE”

Yeni Camii önündeki program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Tilavetin ardından katılımcılara hitap eden Hukuk Profesörü Frank Romano, Özgürlük Filosu’na dair umutlarını kaybetmediğini belirtti. Romano, “En kısa sürede Gazze’ye doğru yola çıkacağız. İsrail, saldırılarıyla kalbimize büyük bir hançer sapladı. Filistin bizim kalbimizde. Filistinliler direnişleriyle bana ümit veriyorlar” dedi.

“KALICI ATEŞKES İSTİYORUZ”

Özgürlük Filosu Aktivisti Mary Beth Brownlee ise kalıcı bir ateşkes talep ettiklerini ifade etti. Brownlee, “Refah Sınır Kapısı dahil olmak üzere, insani yardımların Gazze'ye serbest girişini talep ediyoruz. Özgürlük Filosu ile yola çıkacağız ve biz direkt olarak Gazze'ye gideceğiz. Filistin topraklarında özgür Filistin'in talebindeyiz” ifadelerini kullandı.

“ÖZGÜRLÜK FİLOSU AKDENİZ’E DOĞRU YOLA ÇIKACAK”

Mavi Marmara Derneği Başkanı Beheşti İsmail Songür de İsrail’in Özgürlük Filosu’na yönelik engelleme çabalarına değindi. Songür, “7 buçuk aydan bu yana güçlü bir baskı oluşturulamadığı için yardımlar Refah Sınır Kapısı’ndan İsrail'in kontrolünde adeta can çekişerek Filistin'e gidiyor. Bildiğiniz üzere Özgürlük Filosu aylardır Gazze'ye gitmek için hazırlık yapıyor. Gemilerimiz hazır, dünyanın 100’e yakın ülkesinden katılımcılar hazır. Özgürlük Filosu Akdeniz'e doğru yola çıkacak. Filistin'e desteklerinizi ulaştıracağız. Gazze'nin yeniden inşası için çalışacağız” diye konuştu.

“NEHİRDEN DENİZE ÖZGÜR FİLİSTİN’İN KURULMASINI İSTİYORUZ”

Programda, Filistin'e verdiği destek nedeniyle Avrupa Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından, kazandığı Avrupa Şampiyonluğu iptal edilen Sporcu Necmettin Erbakan Akyüz de konuşma yaptı. Akyüz, “Nehirden denize özgür Filistin’in kurulmasını istiyoruz” dedi.

Eylem, Filistin’in özgürlüğü için yapılan duanın ardından sona erdi.

Diğer Haberler

  1. Küçükçekmece'de çöken binanın altında kalmaktan son anda kurtulan minibüsün şoförü konuştu
  2. Adana'da termometreler 40 dereceyi gösterdi
  3. Baraj gölünde 24 kiloluk yayın balığı yakaladılar
  4. Bakan Yerlikaya: Hem adli hem de idari soruşturma yapıyoruz
  5. Elazığ’da 2 genç kızın kavgası kamerada
  6. Şanlıurfa'da tarlada akıma kapılan kardeşler, son yolculuklarına uğurlandı
  7. Seçimin yapıldığı Hilvan'a giden polisleri taşıyan midibüs yandı
  8. Minibüs, motosiklet ile kaldırımda yürüyenlere çarptı: 2 ölü, 6 yaralı
  9. Beton mikserinin çarptığı bisikletteki öğretmen hayatını kaybetti; kaza anı kamerada
  10. Küçükçekmece'de çöken bina ile ilgili gözaltı sayısı 2 oldu

© Copyright 2024

DHA