Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

FETÖ davasında Dicle Üniversitesi'nin eski rektörü ve yardımcısına hapis cezası

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nin eski rektörü Ayşegül Jale Saraç ve yardımcısı Aytekin Sır, yargılandıkları Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Diyarbakır'daki akademik yapılanmasına ilişkin davada, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.  Diğer sanıklar Sabri Eyigün ve Aslan Bilici'nin ise beraatına karar verildi.

ABONE OL
Mehmet Mucahit CEYLAN/DİYARBAKIR, (DHA)

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Diyarbakır'daki akademik yapılanmasına ilişkin Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada sanıklar Dicle Üniversitesi (DÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ile rektör yardımcısı Prof. Dr. Aytekin Sır ve eski rektör yardımcıları Prof. Dr. Sabri Eyigün ve Prof. Dr. Aslan Bilici duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

Cumhuriyet savcısı, esas hakkında hazırladığı mütalaasında sanıkların cezalandırılması yönünde görüş bildirdi. Tutuksuz yargılanan eski Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, üzerine isnat edilen suçlamalara ilişkin savunma yaparak FETÖ üyeliğine ilişkin somut bir delil olmadığını söyledi. Görev yaptığı dönemde kadrolaşma iddiasının gerçek dışı olduğunu söyleyen Saraç, savunmasında "Hakkımda beyan veren kişiler ya rektör olduğum dönemde karşıma aday olmuş veya karşıdaki adayın etrafında bulunmuş insanlardır. Dolayısıyla husumetten kaynaklı beyan vermiş olabilirler. Kadrolaşma iddiası gerçek değildir. Uzun süren yargılanma nedeniyle mağdur durumdayım, bir an önce mağduriyetimin giderilerek beraatimi talep ediyorum." dedi.

'SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMAK' SUÇUNDAN CEZA ALDILAR

Eski rektör yardımcıları Aytekin Sır, Sabri Eyigün ve Aslan Bilici de üzerlerine isnat edilen suçlamaları reddederek, beraat talebinde bulundu. Karar için verilen aranın ardından Mahkeme, eski rektör Ayşegül Jale Saraç ve yardımcısı Aytekin Sır'ın 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına, Sabri Eyigün ve Aslan Bilici'nin ise beraatine karar verdi.

Diğer Haberler

  1. Ela Rümeysa Cebeci’nin ek ifadesi ortaya çıktı
  2. Minibüsün çarpmasıyla ölen yayaya, kızı böbreğini vermiş
  3. AK Parti'li Güler: Depremde yıkılan binaların sorumlularıyla ilgili çalışıyoruz
  4. Dekoratif kemerin altında kalan çiftin ölümüne ilişkin davada bayılan sanık hastaneye kaldırıldı
  5. Savcı, eski eşini 55 bıçak darbesiyle öldüren sanık için ağırlaştırılmış müebbet istedi
  6. Doğum günü pastasından ölen Remziye’nin ailesi: Sorumlular cezalandırılsın
  7. Çanakkale'de 124 yıl sonra kabrine ulaşılan Necip Paşa anıldı
  8. ‘Amacım öldürmek olsa neden tek el ateş edeyim’ diyen cinayet sanığına müebbet hapis
  9. Ağabeyi ve kuzeninin öldüğü kazada yaralanan Hamit, yaşam savaşını yitirdi
  10. HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan: Temennimiz asgari ücret tespit komisyonunun yapısının değişmesidir

© Copyright 2025

DHA