Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Gabonlu Dina'nın ölümü TBMM'de

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Karabük'te Gabon uyruklu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın ölümünü Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) taşıdı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Gergerlioğlu, Karabük Üniversitesi Makine Mühendisliği hazırlık sınıfı öğrencisi Gabon uyruklu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın Filyos Çayı'nda cansız bedeninin bulunmasını gündeme getirdi.

Gergerlioğlu, "Karabük Üniversitesi'nde Gabonlu bir öğrencinin cesedi bulundu. Savcılık bunun doğal bir ölüm olduğunu açıkladı. Nehirde boğulmuştu bu öğrenci. Ve fakat Gabon Büyükelçiliği, kurbanın siyah olduğu için doğru dürüst bir soruşturma yapılmadan 'doğal ölüm' olarak açıklandığını söyledi ve buna itiraz ediyor. 17 yaşında olan bir öğrenci. Geceleyin nehre girdiği iddia ediliyor; fakat soğuk bir kış gecesinde bir kız öğrencinin nehre girmesi akla aykırı. Kamera görüntülerinde çıplak ayakla dışarıda koşturduğu ve Karabük Postanesinde iki görevli tarafından cinsel tacize uğradığı iddia edilen Dina'nın ölümü hakkında bir an evvel doğru dürüst bir araştırma yapılmalı" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. İzmir'de 15 kilo skunk ele geçirildi: 3 tutuklama
  2. Rafting yapan 52 kişi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı
  3. İBB'ye yönelik 'Yolsuzluk' davasında 58’inci duruşma
  4. Diyarbakır’da çıkar amaçlı silahlı suç örgütüne operasyon: 15 tutuklama
  5. Manisa’da iki kamyonun çarpıştığı kazada sürücüler öldü, 1 yaralı
  6. Denizli’de restorana silahlı saldırı: 5 yaralı
  7. Zorla aracına bindiği kadını istediği yere götürtüp, para ve kolyesini aldı
  8. Bursa'da servis midibüsü ile otomobil çarpıştı: 6 yaralı
  9. Bursa'da Kültür Yolu Festivali'nde bıçaklı kavga: 2 yaralı
  10. Kastamonu’da iki otomobil çarpıştı: 7 yaralı

© Copyright 2026

DHA