Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Gaziantep Havalimanı’nda tanımlanamayan cisim nedeniyle ara verilen uçuşlar yeniden başladı

Gaziantep Havalimanı'nda, dün gece pilotların gökyüzünde ışıklı ve tanımlanamayan cisim rapor etmesi üzerine tedbiren hava trafiğine ara verilirken, radarlarda görünmeyen cismin ne olduğu tespit edilemedi. Araştırmaların ardından olumsuzluğa rastlanmaması üzerine 1 saat ara verilen hava trafiği de normale döndü.

ABONE OL
GAZİANTEP, (DHA)

Gaziantep Havalimanı'nda dün gece saat 22.00 sıralarında pilotlar yaklaşık 10 bin feet irtifada ışıklı ve tanımlanamayan bir cisim görünce, durumu kontrol kulesine iletti. Güvenlik amacıyla havalimanı, uçak kalkış ve inişlerine tedbiren kapatıldı. Heyecana neden olan gelişme sonrası havalimanında alarm durumuna geçilirken, bölgede araştırma başlatıldı. Radarlardan yapılan taramalarda olumsuzluğa rastlanmazken, pilotların gördüğü cismin izinsiz uçurulan bir dron olabileceği kanaatine varıldı.

Güvenlik birimlerinin de yaptığı araştırmada olumsuzluğa rastlanmaması üzerine 1 saatlik aranın ardından saat 23.00 itibarıyla Gaziantep Havalimanı'nda uçak kalkış ve inişlerine yeniden izin verildi.

Diğer Haberler

  1. 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı 'yan bakma' kavgası cinayetinde karar
  2. İzmir merkezli iki ilde DHKP/C operasyonu: 27 gözaltı
  3. Gazze’de İsrail saldırısında öldürülen 6 yaşındaki Hind Rajab’ın hikayesi film oldu
  4. 'Experience AI: Yapay Zeka Temelleri Eğitim Programı'nın yıl sonu lansmanı gerçekleştirildi
  5. Endonezyalı kadının cansız bedeni sahilde bulundu
  6. Gözaltına alınan gazeteci Emrullah Erdinç serbest bırakıldı
  7. İstanbul'da derbi öncesi trafik yoğunluğu yüzde 90'a ulaştı
  8. Alkollü sürücü, kaçarken 2 polisi yaraladı: Tutuklandı
  9. Ümraniye'de iş yerinde çıkan yangın söndürüldü
  10. 'Daltonlar suç örgütü' davasının duruşmasında jandarmaya saldırıya soruşturma

© Copyright 2025

DHA