Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

'Gemi Muharebe Modeli'nin kabul testleri tamamlandı

Savaş gemilerinin harbe hazırlık seviyesini artırmaya yönelik, Gemi Muharebe ve Etkinlik Değerlendirme Modeli'nin (GEMED) kabul testleri tamamlandı.

ABONE OL
Oğuzhan SARI/ANKARA, (DHA)- 

 

Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret (STM) AŞ'den yapılan açıklamaya göre; Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Savunma ve Güvenlik Teknolojileri Araştırmaları Destek Grubu (SAVTAG 1007) programı kapsamında geliştirilen GEMED Projesi'nde kabul testleri başarıyla tamamlandı. Proje, Türk savaş gemilerine muharebe senaryolarını, bilgisayar ortamında simülasyon teknikleriyle yapma imkanı sunacak.  

'HARBE HAZIRLIĞI EN YUKARIYA ÇIKARACAK'

STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, STM'nin simülasyon ve karar destek çözümleri konusunda önemli tecrübesi bulunduğunu belirterek, "Simülasyon tabanlı bir karar destek çözümü olarak geliştirdiğimiz GEMED ile Deniz Kuvvetlerimizin muharip platformlarının muharebe etkinlikleri değerlendirilebileceği gibi taktik geliştirme, tasarım ve tedarik kararlarında kuvvetimize bilimsel karar desteği sağlayacak. GEMED Projesi kapsamında 100'e yakın muharip unsur ve alt sistemlerine ait modeller geliştirdik. GEMED'in platform, sensör, silah ve karşı tedbir modelleri sayesinde su üstü, su altı ve hava operasyonlarına yönelik etkinlik analizleri gerçekleştirilebilecek. Böylece muharebe senaryolarının analizi, sahadan önce simülasyon ortamında defalarca tekrarlanarak yapılabilecek. GEMED sayesinde Deniz Kuvvetlerimiz, harbe hazırlık seviyesini en yukarıya çıkaracak" dedi.

Diğer Haberler

  1. Kocaeli’de kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu
  2. Ordu’da kasap dükkanına silahlı saldırı
  3. Yurtta eğitime kar engeli
  4. İzmir’deki zimmet operasyonunda gözaltı sayısı 9'a çıktı
  5. Necmettin Nursaçan’ın hayatını kaybeden eşi toprağa verildi
  6. Zonguldak'ta okullar tatil edildi
  7. Gözaltına alınan Bekir Önder sağlık kontrolüne getirildi
  8. MSB'den 2025'teki faaliyetlere ilişkin paylaşım
  9. Dini nikahla yaşadığı kadını boğup, cesedini araziye gömdü
  10. Kavgada tabancayla vurularak öldürüldü

© Copyright 2025

DHA