Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Gemide kalp krizinden ölmüştü; cenazesi 32 gün sonra memleketine getirildi

Hatay'ın Erzin ilçesinden gemide çalışmak için yurt dışına giden Ata Erkut Koç (29), Panama Kanalı’nda bindiği gemide 2 gün sonra kalp krizinden hayatını kaybetti. Koç’un cenazesi 32 gün sonra memleketine getirilerek defnedildi.

ABONE OL
Mehmet SOYER/ ERZİN (Hatay), (DHA)

İlçeye bağlı Ehmutlu Mahallesi’nde yaşayan Ata Erkut Koç, 22 Mayıs günü çalıştığı Liberya Bandıralı gemiye Panama Kanalı üzerinde bindi. Seyrine devam eden gemide rahatsızlanan Koç, 24 Mayıs günü kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Şirket yetkililerinin haber vermesi üzerine harekete geçen Koç’un ailesi, cenazeyi teslim almak için Dışişleri Bakanlığı’na ulaşarak bilgi verdi. Şirket yetkilileriyle görüşen Dışişleri Bakanlığı, cenazenin teslimi için protokollerine başladı.


Koç’un cenazesinin seyir halindeki gemide olması nedeniyle gemi, ilk önce Porto Riko'ya gitti. Burada indirilmek istenen Koç’un cenazesi, Portoriko yasal prosedürlerindeki engeller nedeniyle indirilemedi ve gemi varacağı İspanya'ya doğru seyrine devam etti. Geminin bağlı olduğu şirket yetkilileri de Madrid'e giderek   Türk Büyükelçiliği yetkilileriyle irtibata geçti ve cenazenin gemiden alınması protokollerini tamamladı.

 24 Haziran günü İstanbul’a getirilen Koç’un cenazesi, bugün memleketi Hatay’ın Erzin ilçesinde 32 gün sonra gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Diğer Haberler

  1. Bursa'da otomobil köprü üzerindeki bariyerlere çarptı: 5 yaralı
  2. Polisin 50 kilometre takip ettiği otomobilden 20 bin sentetik ecza ele geçirildi: 1 gözaltı
  3. Erciyes Basın Ödülleri’nde Demirören Medya’ya 3 ödül
  4. Şırnak’ta hafif ticari araç şarampole devrildi: 1 ölü, 4 yaralı
  5. Erbaa Belediye Başkanı Karagöl: Erbaa’mızın ünlü yaprağını Guinness Rekorlar Kitabı’na yazdırmak istiyoruz
  6. Adıyaman'da yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu
  7. Mersin'de denize giren 7 yaşındaki çocuk boğuldu
  8. Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya 111. dönem kaymakam adaylarıyla bir araya geldi
  9. Malatya'da kamyonet ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı
  10. Mersin'de uyuşturucu operasyonu: 27 tutuklama

© Copyright 2026

DHA