Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Gemlik'te kötü koku yayan gemi kıyıdan uzaklaştırıldı

Bursa'da Gemlik Körfezi açıklarında demirli bir yük gemisinden çevreye kötü koku yayıldığı ihbarı üzerine Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Sahil Güvenlik ekipleri, gemiyi kıyıdan uzaklaştırırken, gemi kaptanının ifadesine başvurulacağı belirtildi.

ABONE OL
Kazım BULUT/GEMLİK (Bursa), (DHA)-

Bursa'nın Gemlik ilçesi sakinleri, akşam saatlerinde ilçenin büyük bölümüne yayılan koku nedeniyle zor anlar yaşadı. Vatandaşlar koku nedeniyle, ağız ve burunlarını kapatarak günlük yaşamlarına devam etmeye çalışırken, sosyal medya paylaşımları üzerine Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Gemlik Körfezi açıklarında demirleyen ve amonyak yüklediği iddia edilen geminin, havalandırma kapaklarını açık bırakması nedeniyle, koku yayıldığı iddia edilirken gemi, Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanlığı ekipleri tarafından sahilden uzaklaştırıldı. Açıkta demirleyen geminin kaptanının, 'Çevrenin kasten kirletilmesi' suçundan ifadesine başvurulacağı belirtildi.

GEMLİK BELEDİYESİ'NDEN 'KOKU' AÇIKLAMASI

Karacaali, Küçükkumla ve Büyükkumla sahillerinde hissedilen amonyak kokusuyla ilgili Gemlik Belediyesi'nden de açıklama geldi. Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Mahalle Afet Gönüllüleri ile Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer Tehditler (KBRN) ekiplerinin yaptığı ölçümlerde, herhangi bir olumsuz duruma rastlanmadığını belirterek, "Tüm hemşehrilerimizin içi rahat olsun" dedi.

KAPTANIN İFADESİ ALINDI

Bursa'nın Gemlik Körfezi açıklarında demirli Hong Kong bandıralı 'Slyvıe' isimli gemiden kötü koku yayılmasının ardından, Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Sahil Güvenlik ekipleri tarafından gemi kaptanının ifadesine başvurulurken, olayla ilgili soruşturma sürüyor. AFAD ekiplerinin yaptığı incelemede ise herhangi bir olumsuzluğun olmadığı belirtildi.

Diğer Haberler

  1. Babasının kucağındayken üzerine kaya parçası düşen çocuk, ağır yaralandı
  2. Çatı temizliği sırasında aynı aileden 4 kişiye arılar saldırdı
  3. Ankara'da 'süresiz nafaka' protestosu
  4. Kastamonu'da orman işçisi, arı sokması sonucu öldü
  5. Haluk Görgün'den 'Deniz Kuvvetleri Günü' mesajı
  6. İletişim Başkanı Duran'dan 'Sıfır Atık' paylaşımı
  7. Ticaret Bakanlığı'ndan İstanbul'daki simit fiyatlarına inceleme
  8. 'Devletimizin yanındayız'
  9. Yargıtay'dan sıfır otomobildeki boya kusuru için 'ayıpsız misliyle değişim' kararı
  10. Kasapoğlu: Karşımızda kilitlenmiş, kapasitesini yitirmiş, işlemez hale gelmiş bir küresel sistem var

© Copyright 2026

DHA