Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Giresun'daki selde kaybolan 4 kişi, su altı robotları ile aranıyor

Giresun'da yaklaşık 2 ay önce sağanak sonucu meydana gelen ve 5'i asker 11 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinde kaybolan 4 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Kayıplar, Karadeniz'de de su altı arama robotu ile aranıyor.

ABONE OL
Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, (DHA)

Giresun'da, 22 Ağustos günü etkili olan sağanak nedeniyle sel ve heyelanlar meydana geldi. Dereli ilçesinde dereler taştı, cadde ve sokaklar sularla doldu, park halindeki araçlar sele kapılarak sürüklendi. Selde 5'i asker 11 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi kayboldu. 19 binanın yıkıldığı, 361 yapının hasar gördüğü kentte, elektrik, su ve telefon hatları zarar gördü.

SU ALTI ROBOTLARI DEVREDE

Selde kaybolan operatör Ali Akbulut ile Umut Cantürk, Davut Akgün ve eşi Emine Akgün'ü arama çalışmaları sürüyor. AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AKUT ekipleri ile balık adamlar ve belediye ekipleri, dere yataklarını karış karış tarıyor. Arama çalışmaları Karadeniz'de de yürütülüyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı 6 bot ve su altı arama robotu ile aramalar sürdürülüyor. Sahil güvenlik ekipleri tarafından, Yağlıdere’nin denize döküldüğü bölgede yüzey ve dip taraması gerçekleştiriliyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait su altı robotu cihazı ile Batlama Deresi’nin denize döküldüğü bölgede, daha önceden belirlenen ve derinlikleri 50 metre üzerinde olan 3 alanda arama kurtarma faaliyetleri yapılıyor.

Diğer Haberler

  1. Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karabulut, Eyüpsultan Belediyesi Özel Kalem Müdürü Güray Geçyatan ve Benan Esengül gözaltına alındı
  2. Boşanma aşamasındaki eşini darbettiği ididasıyla gözaltına alındı
  3. 24 yıldır kayıp olan Döndü'nün ablası: Kardeşimin akıbeti ortaya çıkarılsın
  4. Kuşadası Söke İçme Suyu İsale Hattı Sözleşmesi imzalandı
  5. Esenyurt’ta kavga sonrası sitenin 16'ncı katından düşen Emirhan hayatını kaybetti; 4 gözaltı
  6. Avcılar'da başıboş atlar tehlikeye davetiye çıkarıyor
  7. Maltepe’de boğulma tehlikesi geçiren 18 yaşındaki Harun, 1 gün sonra hayatını kaybetti
  8. Yanıltıcı reklam ve haksız ticari uygulamalara 185 milyon TL'nin üzerinde ceza
  9. Dini nikahla birlikte yaşadığı eşini öldürdü
  10. İzmir'de polisten kaçan şüphelinin terk ettiği otomobilde 118 bin sentetik hap ele geçirildi

© Copyright 2026

DHA