Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Gölbaşı Belediyesi'nden 'Yaşamını Kaybeden Kadınlar' fotoğraf sergisi

Gölbaşı Belediyesi'nde, Mavi Kapı Derneği ile iş birliğinde  '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü' kapsamında ‘Yaşamını Kaybeden Kadınlar’ fotoğraf sergisi düzenledi.

ABONE OL
Mehmet DEMİR/ANKARA, (DHA)

Gölbaşı Belediyesi önünde gerçekleşen etkinliğe, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ve Mavi Kapı Derneği Başkanı Ozan Canyurt ile belediye çalışanları katıldı. Sergide şiddet mağduru 30 kadının fotoğrafına yer verildi. Hayatını kaybeden Ayşe Tuba Arslan, Ayşa Nazlı Kınacı, Başak Cengiz, Bensu Narlı, Cennet Tuğba Tokbaş, Ceren Damar, Ceren Özdemir, Duygu Delen, Ebru Erdem, Ebru Gürcan, Emine Bulut, Esra Hankulu, Esra Yıldız, Fatime Gül Özyer, Fatma Mavi, Gamze Açer, Hanife Demirci, Hatice Büşra Çetinkaya, Melike Can, Mervenur Polat, Neslihan Kaya, Nurgül Altıntaş, Pınar Gültekin, Selime Pişkin, Sena Altan, Sezen Ünlü, Şebnem Şirin, Şeyda Yılmaz, Şule Çet, Yağmur Tayhan fotoğraflarla bir kez daha anıldı.

'HER TÜRLÜ ŞİDDETİN KARŞISINDAYIZ'

Sergi açılışında konuşan Başkan Şimşek, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün dünyanın dört bir yanında görülen kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve dünyadaki bütün kadınların haklarını güvenceye almak için ilan edilmiş bir gün olduğunu söyleyerek, "Temennimiz o ki kadınlara karşı şiddet tüm dünyada son bulsun ve böyle bir güne hiç ihtiyaç olmasın. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün de söylediği gibi yeryüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir. Bizleri dünyaya getiren, büyüten, seven ve hayatımızın her alanında bizlerin yanında olan kadınlarımıza yönelik her türlü şiddetin karşısındayız. Kadınlarımıza karşı yapılan her türlü şiddetin karşısında olduğumuzu belirtmek ister, şiddet gören kadınlarımızın yalnız oldukları düşüncesine kapanmamalarını ve şiddetin her türlüsüne karşı sessiz kalmamalarını rica ederim" ifadelerini kullandı.

Mavi Kapı Derneği Başkanı Ozan Canyurt ise, "Bizim için 'Mavi Kapı' sosyal barışı teşvik eder ve kadınlar, çocuklar ve erkekler için umutlu bir geleceğe yol açmak için erkekler olarak bağlılığımızı yansıtmaktadır. Kadınların desteğini mutlaka alacağımız bu yolda ‘erkeğin halinden erkek anlar’ diyoruz ve sorunların çözümünde erkeklerin rol almasını hedefliyoruz" dedi.

Sergi, şiddet görerek hayatını kaybeden kadınların resimlerine karanfil bırakılmasıyla son buldu.

Diğer Haberler

  1. Kazada hayatını kaybeden çift, hastaneden dönüyormuş
  2. Hakan Bahçetepe hakkında 24 yıla kadar hapis talebi
  3. Arsa satışı konusunda tartıştığı yeğenini 4 el ateş edip, öldürdü
  4. Efes- 2026'da 'sızma harekatı eğitimi'
  5. Fabrikadaki patlamada yaralanan işçi, 6 gün sonra hayatını kaybetti
  6. Deniz üstü rüzgar YEKA için 4 alan belirlendi
  7. Maltepe'de alacak cinayetinde bir şüpheliye 18 yıla kadar hapis diğerine müebbet talebi
  8. 'Kurbanlık alırken küpe ve sağlık raporu mutlaka kontrol edilmeli'
  9. Tartıştığı kuzeni tarafından bıçaklanarak öldürüldü
  10. 77 ilde uyuşturucu operasyonu: 1187 tutuklama

© Copyright 2026

DHA