Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Gümrük muhafaza ekiplerinden kaçak oyuncak ve telefon operasyonu

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 659 bin lira olan 132 peluş oyuncak ve piyasa değeri yaklaşık 122,2 milyon lira olan 19 bin 919 tuşlu telefon ele geçirildi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen risk analiz çalışmaları sonucu İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelen iki yolcu takibe alındı. Yolcuların 'gümrüğe tabi eşyam yok' anlamına gelen yeşil hattı kullanarak çıkış yapmaları üzerine yapılan detaylı aramada valizlerinde toplam 132 peluş oyuncak tespit edildi. İlgili oyuncakların, 'Labubu' adıyla bilinen ve dijital bir karakterden esinlenerek piyasaya sürülen türde olduğu belirlendi. Satışa uygunlukları halen Ticaret Bakanlığı tarafından incelemede olan ve piyasa değeri yaklaşık 659 bin Türk lirası olan oyuncaklara el konuldu.

Diğer operasyonda ise Kapıkule Gümrük Kapısı'ndan transit taşıma rejimi kapsamında, Türkiye'ye giriş yapan bir TIR, Transit Refakat Belgesi ile Habur Gümrük Kapısı'na yönlendirildi. Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat ekipleri tarafından araç, başlangıç noktasından itibaren takip altına alındı. Habur'da gerçekleştirilen detaylı arama sonucu beyan edilen 20 bin akıllı telefon yerine 19 bin 919 tuşlu telefon taşındığı tespit edildi. Beyan dışı olarak yurt içinde bırakılmak istenen bu kaçak eşyanın toplam değeri, yaklaşık 122 milyon 170 bin Türk Lirası olarak hesaplandı. Söz konusu eşyalara el konularak gerekli işlemler başlatıldı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ile Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı, olaylara ilişkin soruşturma başlattı.

Diğer Haberler

  1. Şile Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltına alınan 17 şüpheli adliyeye sevk edildi
  2. Bakanlıktan 1600 üreticiye 160 bin küçükbaş hayvan desteği
  3. 69 ilde uyuşturucu operasyonu: 1.005 şüpheli yakalandı
  4. Yolunu kestiği taksiciyle tartışıp, araçtaki turistlerde korkuya neden olan sürücüye 180 bin lira ceza
  5. Husumetlisi tarafından pompalı tüfekle öldürüldü
  6. Ankara-Sivas YHT Hattı'nda ek seferler düzenlenecek
  7. 2026'da 134 terör örgütü mensubu teslim oldu
  8. Hayırsever çiftçi, DMD hastası Uygar için bir kamyon karpuz bağışladı
  9. Muğla merkezli 4 ilde gözaltına alınan 18 göçmen kaçakçılığı şüphelisi adliyede
  10. Bakan Göktaş'tan kreş ve gündüz bakımevlerine yönelik yeni düzenlemeye ilişkin paylaşım

© Copyright 2026

DHA