Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Güzelbahçe Belediyesi soruşturmasında tutuklu sayısı 4'e yükseldi

İzmir'in Güzelbahçe Belediyesi'ne yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan meclis üyesi Gizem Göçtü ile inşaat firması yetkilisi eşi Şamil Güçlü, tutuklandı. Daha önce 2 kişinin tutuklandığı soruşturmada, tutuklu sayısı 4'e yükselmiş oldu.

ABONE OL
Tolga TAHÇI / İZMİR,(DHA)-

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma' ve 'Örgüte üye olma', 'Rüşvet', 'Görevi kötüye kullanma' ve 'İmar kanununa muhalefet' suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, eşi Nermin Günay ve önceki dönem belediye başkanı Özdem Mustafa İnce'nin yanı sıra belediye meclis üyeleri Gizem Göçtü, Sezgin Kuş, İmar ve Şehircilik Müdürü Özgür Bayraktar ve inşaat firması yetkilisi Şamil Göçtü hakkında gözaltı kararı verildi. 26 Nisan'da düzenlenen operasyonda Göçtü çifti hariç şüpheliler gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Belediye Başkanı Mustafa Günay ile İmar ve Şehircilik Müdürü Özgür Bayraktar tutuklandı. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Yurtdışında oldukları belirlenen Göçtü çifti ise dün havalimanında gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Göçtü çifti, mahkemece tutuklandı. Soruşturmada tutuklu sayısı 4'e yükselmiş oldu.

Diğer Haberler

  1. 'Söylemez kardeşler' suç örgütü soruşturması tamamlandı; 7 şüpheliye 48 yıla kadar hapis talebi
  2. Tunceli’de 25 odalı tarihi ‘İn Delikleri’ne tırmanan yaban keçileri dronla görüntülendi
  3. MESEM programları üzerinden usulsüzlük iddialarına ilişkin 3’üncü dalga operasyon: 62 gözaltı
  4. Arsa anlaşmazlığında yeni evli yeğinini 7 kurşunla öldüren sanık: Korkutmak istedim
  5. MHK soruşturmasında Ferdi Karadoruk’a 7 yıla kadar hapis talebi
  6. Kağıthane’de amcasını pompalı tüfekle vuran yeğen: Bize gülümsedi tüfekle evine ateş ettim
  7. Likya Yolu'nda kaybolan turist aranıyor
  8. CHP kurultay davasında 9 sanık için ceza, 3 sanık için beraat talebi
  9. Mehmetçikten Antalya Körfezi önlerinde tatbikat
  10. Otomobiller kafa kafaya çarpıştı: 4 ölü, 4 yaralı

© Copyright 2026

DHA