Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Hackerler Airbus'un sistemine girdi, özel bilgileri çaldılar

Bir hacker grubu, uçak üreticisi firması Airbus'un sistemlerine girmeye yetkili bir Türk havayolu şirketinde görevli personelin hesabını çalarak firmanın bir çok çalışanı ile müşterisinin bilgilerini ele geçirdi. 

ABONE OL
İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA) -

 

Siber dünyada tanınan bir hacker grubu Airbus verilerine bir Türk havayolu şirketinin çalışanın bilgilerine erişti. Hesabı çalan hacker grubu buradan da bir çok çalışan ve müşterinin bilgilerine ulaştı. Ele geçirilen hacker forumunda yayınlandı.

Konuyla ilgili olarak Airbus tarafından yapılan açıklamada, “Airbus müşterilerinden biri ile ilgili bir BT hesabının hacklenmesi ile ilgili soruşturma başlattık. Söz konusu hesap bu müşterinin özel erişime sahip olduğu bir Airbus web portalından iş dokümanları indirmek için kullanılmaktaydı. Sistemlerimizin tehlikeye girmesini önlemek için güvenlik ekiplerimiz tarafından sorun hızlıca giderildi ve ileriye yönelik önlemler alındı. Yüksek teknoloji ve sanayi sektörlerinde önemli bir yeri olan Airbus, kötü niyetli kişi veya grupların hedefi haline gelebilmektedir. Airbus olarak siber güvenliğe ciddi anlamda önem veriyor ve BT sistemlerimizi sürekli olarak gözetim altında tutuyoruz. Operasyonlarımızı korumak için en iyi koruyucu araçları, yetenekli siber güvenlik uzmanlarını ve iyi tanımlanmış güvenlik protokollerini kullanıyor ve gerektiğinde hızlı ve etkili bir şekilde aksiyon alabiliyoruz ödenildi.

 

Diğer Haberler

  1. İzmir merkezli 3 ilde DEAŞ operasyonu: 9 gözaltı
  2. 'Kelebek bıçak satışı' cinayetinde 2 çocuk sanığa verilen cezalara Yargıtay’dan kısmi onama
  3. Emniyet Genel Müdürlüğü: 17 ilimizde gerçekleştirilen operasyonlarda, dolandırıcılık suçunu işledikleri tespit edilen 180 şüpheli yakalandı
  4. Bakan Göktaş: Araç alımında ÖTV muafiyeti kapsamı genişletildi
  5. Kamyonuyla çamur dolu çukura düşen İZSU çalışanı öldü
  6. Kahramanmaraş’ta babasını öldüren şüphelinin ifadesi ortaya çıktı
  7. Bodrum’da Rus anne- kızı öldüren paralı asker eski eş: Gerçeğin ortaya çıkmasını ben de istiyorum
  8. Türkiye Ermenileri Patriği Maşalyan'dan Bakan Bak'a tebrik mesajı
  9. Tartıştığı arkadaşını silahla vurdu
  10. İBB'ye yönelik 'Yolsuzluk' davasında 15'inci duruşma

© Copyright 2026

DHA