Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Hakkari-Çukurca kara yoluna çığ düşme anı kamerada

Hakkari-Çukurca kara yolu, 40'ıncı kilometresindeki Taşbaşı köyü yakınında düşen çığ nedeniyle ulaşıma kapandı. Çığın düşme anı, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

ABONE OL
Mehmet ÖZKAN/HAKKARİ, (DHA)-

Hakkari-Çukurca kara yolunun 40'ıncı kilometresindeki Taşbaşı köyü mevkisinde, saat 14.00 sıralarında çığ düştü. Çığ nedeniyle ulaşıma kapanan yolda birçok araç mahsur kaldı. İhbarla bölgeye Karayolları ekipleri sevk edildi. Ekipler, yolun açılması için çalışma başlattı. Yetkililer, çığ riskinin bölgede devam ettiğini belirterek, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Dağdan kopan çığın düşme anı ise köydeki bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. 

KÖYE DÜŞEN ÇIĞ SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜLENDİ

Hakkari'nin Yukarı Akkaya köyü yakınlarında meydana gelen çığ büyük paniğe neden oldu. Dağdan koparak hızla ilerleyen çığın, Aşağı Akkaya köyü yakınlarına kadar indiği görüldü. Dağ yamacından kopan kar kütlesi kısa sürede büyüyerek aşağı doğru ilerledi. O anlar çevrede bulunan bir kişi tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Görüntülerde çığın büyük bir gürültüyle dağdan koparak köyün bulunduğu bölgeye doğru ilerlediği yer aldı. İlk belirlemelere göre çığın yerleşim alanlarına ulaşmadığı ve herhangi bir evin zarar görmediği öğrenildi. İhbar üzerine bölgeye ekiplerin sevk edildiği belirtildi. Yetkililer bölgede inceleme başlatırken, çığ riskine karşı vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

© Copyright 2026

DHA