Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Hakkari'de ailelerin evlat eylemi 42'nci haftada

Hakkari'de, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelerin evlat nöbeti, 42'nci haftada da devam etti. Ellerinde Türk bayrağı ve çocuklarının fotoğraflarıyla slogan atan aileler, HDP il binasının bulunduğu sokakta basın açıklaması yaptı.

ABONE OL
Mehmet ÖZKAN/HAKKARİ, (DHA)-

Kentte, çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını söyleyen aileler, 42’nci haftada da HDP il binasının bulunduğu Mukaddes Akar Sokağı’nda bir araya geldi. Ellerinde Türk bayrakları, çocuklarının fotoğrafları ve üzerinde 'Çocuklarımızı istiyoruz', 'Anneler nöbette', 'Artık yeter yakamızdan düşün', 'Çocuklarımız kimsenin piyonu olmayacak' yazılı dövizler taşıyan aileler adına basın açıklaması metnini Leyla Çiftçi okudu. 5 yıl önce, 14 yaşındayken kaçırılan kayınbiraderi Rojhat Çiftçi için eyleme katılan Çiftçi şöyle konuştu:

"Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bir kez daha terör saldırılarında ve depremde şehit düşen askerlerimize, polislerimize, korucularımıza, sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Bizi yıldıramadılar, birdik, bir şehir olduk, iki şehir olduk ve her geçen gün büyümeye devam edeceğiz. Bizim bu şevkimiz, bu gayretimiz terör örgütünü çökertmeye yetti. Belki geç olacak, belki güç olacak. Ama zafer inşallah bizim, yani inanan annelerin olacaktır. Bizler, 40 yıla yakın bir süredir bölücü terörle mücadele eden terörizmin acısını çok iyi bilen bir milletiz. Rızkının peşindeki garsonu, müşteri bekleyen esnafı, namaz kıldıran imamı katleden Allah'ın anıldığı ibadethaneleri, Kur'an kurslarını, kütüphaneleri ateşe veren bu barbarlığa defalarca lanet ediyoruz. Hakkari ve Diyarbakır anneleri olarak terör örgütüne karşı çıktıkları isyan bayrağıyla 'Edi Bese' (yeter artık) diyoruz." 

Diğer Haberler

  1. 5’inci katta çalışırken iskeleden düşen işçi ağır yaralandı
  2. DMM: 'Kuru fasulye krizi' iddiası dezenformasyondur
  3. Kamyonun altında kalan motosiklet sürücüsü ağır yaralandı
  4. Ela Rümeysa Cebeci ve Meltem Acet sağlık kontrolüne getirildi
  5. YSK: 5 beldede seçim yapılacak
  6. Bitlis’te Emniyet ve Jandarmaya 86 yeni araç teslim edildi
  7. Okulda kokudan etkilenen 17 öğrenci hastaneye kaldırıldı
  8. Telefon hattı ve banka hesabını erkek arkadaşı kullandı; hakkında dolandırıcılıktan dava açıldı
  9. Bursa'da kamyonette tapınak taşı ve aslan başı ele geçirildi
  10. Fergio House'un 'adliyede helikopter' paylaşımına soruşturma

© Copyright 2025

DHA