Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Hakkari'de keşfedilen 7 mağara turizme kazandırılacak

Hakkari'de, İl Özel İdaresi tarafından hayada geçirilen 'Zap Vadisi Rekreasyon Alanı ve Sosyal Tesisleri Projesi' çalışması sırasında 7 mağara keşfedildi. Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Duruk, keşfedilen mağaraların turizme kazandırılması için çalışma başlatacaklarını söyledi.

ABONE OL
Mehmet ÖZKAN/HAKKARİ, (DHA)

Hakkari- Çukurca Karayolu'ndaki Depin bölgesinde yapılması planlanan seyir tepesinin zeminindeki çalışmalar devam ediyor. İl Özel İdaresince hayata geçirilen 'Zap Vadisi Rekreasyon Alanı ve Sosyal Tesisleri Projesi' çalışması sırasında 7 mağara keşfedildi. Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Musafa Duruk, Ak Parti Hakkari İl Başkanı Emrullah Gür ile Cilo Dağcılık, Doğa Sporları Kulübü Başkanı Hacı Tansu ile birlikte keşfedilen mağaralarda incelemelerde bulundu.

'MAĞARALARIN TURİZME KAZANDIRILMASI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATACAĞIZ'

Vali Yardımcısı Duruk, Hakkari'ye yeni bir sosyal alan kazandırmak için Zap Vadisi'nde sosyal tesis çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü belirterek, "Kentin giriş bölgesinde güzel destinasyon oluşturduk. Söz konusu bölgeye yakın bir yerde kır düğün salonu ile çay bahçesi, onun yukarısında bütün vadiyi tepeden gören yaklaşık 150 metre yükseklikte seyir terası oluşturacağız. Burayı 2 ay içinde tamamlamayı planlıyoruz. Sayın valimizin talimatlarıyla Depin bölgesinde sürdürdüğümüz rekreasyon alanı ve köprü projemiz için de bugün itibarıyla ihaleye çıkacağız. Onu da inşallah eylül ayına kadar hazırlayıp bütünüyle beraber Hakkari'nin hizmetine sunacağız. Keşfedilen mağaraların turizme kazandırılması için çalışma başlatacağız" dedi.

Diğer Haberler

  1. Camide komşusunu bıçaklayıp öldüren sanığa 16 yıl hapis
  2. Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi İstanbul'da başlıyor
  3. 'Yenidoğan çetesi' davasında duruşma 10 Temmuz'a ertelendi
  4. İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş'in yeğeni Murat Keleş savunma yaptı
  5. Silivri'de yapımı süren yeni duruşma salonu havadan görüntülendi
  6. Tavşanlı’da çukura düşen otomobildeki 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı
  7. İBB'ye yönelik 'Yolsuzluk' davasında duruşmaya sahte basın kartıyla giren şüpheli tutuklandı
  8. Esenyurt'ta çöpte bulunan 1 milyon 200 bin liralık altın sahibine teslim edildi
  9. Ankara'da 'Orman Haftası' kutlandı
  10. Yazar Orhan Pamuk'un 9 dairesinin bulunduğu Taray Apartmanı davasında karar

© Copyright 2026

DHA