Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Halı fabrikasında çıkan yangın, 5 saatte kontrol altına alındı

Manisa'nın Demirci ilçesinde bir halı fabrikasında çıkan yangın, 5 saat süren yoğun müdahaleyle kontrol altına alındı.

ABONE OL
Ersan ERDOĞAN/MANİSA, (DHA)

Demirci ilçesi eski sanayi sitesi Sındırgı yolu üzerindeki bir halı fabrikasında saat 03.00 sıralarında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, fabrikanın dokuma ve halı temizleme bölümlerini etkiledi.

Çevredekilerin ihbarı üzerine adrese çok sayıda itfaiye ekibi ve orman işletmesine ait arazözler sevk edildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci, Salihli, Selendi, Köprübaşı, Akhisar ve Gördes İtfaiye ekipleriyle birlikte Demirci Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme arazözleri de yangına müdahale etti.

Ayrıca, Demirci Belediyesi’ne ait su tankerleriyle, çalışmalara destek verildi. Çalışmaların güvenli bir şekilde yapılabilmesi için fabrikanın enerji bağlantısı, elektrik firması ekipleri tarafından kesildi.

Fabrika içerisindeki halı dokuma makineleri ve üretim malzemeleri, iş makineleri ve çevredekilerin yardımıyla dışarıya çıkarıldı. Ekiplerin yaklaşık 5 saat süren yoğun mücadelesiyle yangın kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına geçildi.

Yangında, içeride bulunan halılar, üretimde kullanılan malzemeler ve makineler büyük oranda zarar gördü.

Yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

Diğer Haberler

  1. Edirne’de 2 otomobil kavşakta çarpıştı: 9 ağır yaralı
  2. Mersin’de Daltonlar suç örgütüne operasyon: 6 tutuklama
  3. Sahte ekspertiz raporlarıyla Türk vatandaşlığı kazandıran suç örgütüne operasyon: 32 tutuklama
  4. Karşı şeride geçen otomobil, başka bir otomobille çapıştı: 1 ölü, 2 ağır yaralı
  5. Üsküdar'da 'Huzur İstanbul' denetimi
  6. Klima dış ünitesinden elektrik akımına kapılan 4 yaşındaki Miraç öldü; 1 tutuklama
  7. Tutdere'den, 34 yıl sonra tüp bebek ile ikizleri olan aileye ziyaret
  8. ‘Sokak hakkı’ adı altında haraç isteyen suç örgütüne operasyon: 24 tutuklama
  9. Adıyaman'da orman yangını
  10. Eyüpsultan'da trafikte tartıştığı sürücünün önünü kesip tehdit eden saldırgana 180 bin lira ceza

© Copyright 2026

DHA